Στην ουρά επί ώρες για λίγο νερό στην Λωρίδα της Γάζας – Βίντεο ντοκουμέντο του Guardian

Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι περιμένουν για να γεμίσουν δοχεία και μπουκάλια με φρέσκο νερό

Must Read

Η έλλειψη βασικών μέσων διαβίωσης στην Λωρίδα της Γάζας επισημαίνεται με δραματικούς τόνους από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στον παλαιστινιακό θύλακο βρίσκονται σε αποκλεισμό από το Ισραήλ 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Στο βιντεοληπτικό υλικό από drone που δημοσίευσε ο βρετανικός Guardian τα πλάνα συγκλονίζουν. Άνθρωποι εμφανώς ταλαιπωρημένοι σχηματίζουν ουρά έξω από σταθμό υδροδότησης του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ για να γεμίσουν δοχεία και μπουκάλια με φρέσκο νερό.

Δείτε το βίντεο

 

Έκκληση ΟΗΕ και ΠΟΥ για καύσιμα και ανθρωπιστική βοήθεια

Νέες εκκλήσεις απηύθυναν τα Ηνωμένα Έθνη για άμεση προμήθεια στην Γάζα καυσίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους που όταν επιβιώνουν από τους βομβαρδισμούς, κινδυνεύουν από την πείνα, την δίψα και τις ασθένειες.

Χθες το υπουργείο Υγείας στην Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε 7.028 νεκρούς, ανάμεσά τους 2.900 παιδιά, από την έναρξη των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Η σημερινή εκτίμηση του ΠΟΥ για τους νεκρούς που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια είναι εφιαλτική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 1.000 μη ταυτοποιημένα πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια στην Γάζα, τα οποία δεν έχουν περιληφθεί στους επίσημους απολογισμούς των θυμάτων.

Πηγή φωτό: Print Screen

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This