«Περάσαμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου», λέει το Ισραήλ – Η Χαμάς λέει ότι ήταν έτοιμη για συμφωνία για τους ομήρους

Η Χαμάς κάλεσε για άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος του ΟΗΕ ΓΙΑ διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας -Το Ισραήλ προειδοποιήσε για εκ νέου εκκένωση της Γάζας

Must Read

Ιδιαίτερα σοβαρή ήταν η δήλωση που έκανε νωρίτερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, στρατηγός Χέρζι Χαλεβί σχετικά με τον πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή με αντίπαλο την Χαμάς προαναγγέλοντας την χερσαία επιχείρηση.

«Ο πόλεμος έχει στάδια και σήμερα προχωράμε στο επόμενο στάδιο. Οι δυνάμεις μας αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας», είπε στο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Χαλεβί είπε ότι για την επίτευξη των στόχων του Ισραήλ στη Γάζα «απαιτείται μια χερσαία επιχείρηση», εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει τρόπος να καταστραφεί ο εχθρός χωρίς να μπούμε στο δικό του έδαφος».

Ο στρατηγός διαβεβαίωσε ότι «ο εχθρός έχει πολλές εκατοντάδες νεκρούς» και υποδομές του έχουν καταστραφεί. Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ «θα κάνει ό,τι μπορεί» για να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατά η Χαμάς.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, θέτοντας στο στόχαστρο σήραγγες και άλλες υποδομές της Χαμάς καθώς και ηγέτες του ισλαμιστικού κινήματος», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Επιτεθήκαμε πάνω από το έδαφος και κάτω από το έδαφος, επιτεθήκαμε στους τρομοκρατικούς πράκτορες όλων των βαθμίδων, παντού», ανέφερε σε μήνυμα βίντεο. «Οι οδηγίες για τις δυνάμεις είναι σαφείς: η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας διαταγής».

Δείτε βίντεο:

Χαμάς: «Το Ισραήλ κωλυσιεργούσε για τους ομήρους»

Στο μεταξύ, η Χαμάς ήταν έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ για τους ομήρους που κρατά, όμως το Ισραήλ «κωλυσιεργούσε», υποστήριξε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ο Άμπου Ουμπάιντα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέφερε επίσης σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους μόνο εάν το Ισραήλ αποφυλακίσει τους Παλαιστίνιους κρατουμένους.

«Το τίμημα που θα πληρώσουν για τον μεγάλο αριθμό των ομήρων του εχθρού που είναι στα χέρια μας είναι να αδειάσουν τις φυλακές από όλους τους (Παλαιστίνιους) κρατούμενους» ανέφερε σε αυτό το μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Χαμάς, το κανάλι Αλ Ακσά.

Η Χαμάς θα μπορούσε επίσης να ξεκινήσει συνομιλίες για μια «μερική» συμφωνία για τους ομήρους, πρόσθεσε.

Χαμάς: Εφαρμογή ψηφίσματος ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Γκαζί Χαμάντ κάλεσε σήμερα για άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ώστε να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, προειδοποιώντας για μια καταστροφή καθώς το Ισραήλ διεύρυνε τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη διάρκεια της νύχτας.

«Θεωρούμε πως η απόφαση είναι μια νίκη για τον παλαιστινιακό λαό μας, και απαιτούμε αυτή η βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί στην αιγυπτιακή πλευρά να σταλεί γρήγορα και να διανεμηθεί προς όλες τις περιοχές και τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο Χαμάντ σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε χθες με συντριπτική πλειοψηφία για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς και απαίτησε πρόσβαση της βοήθειας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και προστασία των αμάχων. Το ψήφισμα, που συνέταξαν αραβικά κράτη, δεν είναι δεσμευτικό αλλά έχει πολιτική βαρύτητα.

Δείτε βίντεο:

 

Σφοδρές οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Γάζα

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι ισραηλινές επιθέσεις στα βόρεια της Γάζας που είχαν ξεκινήσει χθες το βράδυ.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε σήμερα ότι στο εξής η Πόλη της Γάζας και τα περίχωρά της θα θεωρούνται «πεδίο μάχης» και κάλεσε τους κατοίκους «να φύγουν αμέσως» προς τα νότια.

«Το κυβερνείο της Γάζας είναι πεδίο μάχης. Οι τοποθεσίες των καταφυγίων και ολόκληρη η περιοχή δεν είναι ασφαλείς» αναφέρεται σε φυλλάδια που ο στρατός λέει ότι έριξε στην πόλη. «Πρέπει να φύγετε αμέσως προς τις ζώνες νοτίως του Ουάντι Γάζα, του ποταμού που διαρρέει τον θύλακα από τα ανατολικά προς τα δυτικά», προστίθεται σε αυτό το κείμενο.

Δείτε βίντεο:

Ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα έφθασε τους 7.650 ενώ 19.450 είναι οι τραυματίες από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας πριν από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στη Δυτική Όχθη, ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 111 ενώ 1.950 είναι οι τραυματίες, προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου σημειώνεται επίσης πως οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αποτελούν το 70% των συνολικών θανάτων στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Περίπου 177.781 οικιστικές μονάδες έχουν καταστραφεί επίσης από τις 7 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, το ένα τέταρτο των νοσοκομείων της Γάζας και σχεδόν τα δύο τρίτα των κλινικών της παραμένουν κλειστά λόγω των καταστροφών που έχουν προκαλέσει οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, που έχουν επίσης αποκόψει τηλεφωνικές γραμμές, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ σε όλη τη Λωρίδα από χθες, Παρασκευή, αναφέρει η ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Το Ισραήλ ανακάλεσε τους διπλωμάτες στην Τουρκία 

Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν κάλεσε όλους τους διπλωμάτες που βρίσκονται στην Τουρκία να επιστρέψουν στην χώρα του.

Αιτία ήταν οι «εμπρηστικές» δηλώσεις που έκανε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνοντας πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ενώ χαρακτήρισε το Ισραήλ κατοχική δύναμη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «σκληρές» τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και δήλωσε ότι η κίνηση αυτή γίνεται ενώ επανεξετάζονται οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας.

Δείτε την ανάρτησή του:

Οι δηλώσεις Ερντογάν 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε σε πλήθος κόσμου που είχε μαζευτεί σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργάνωσε σήμερα το κόμμα του στην Κωνσταντινούπολη.

«Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ είναι κατακτητής της Παλαιστίνης» είπε ενώ έριξε και τα βέλη του για την Δύση τονίζοντας πως «αυτή ευθύνεται για τις θηριωδίες στη Γάζα. Οι βαρβαρότητες αποτελούν αντίκτυπο των ενεργειών της Δύσης».

Δείτε βίντεο:

 

 

«Το Ισραήλ έχει ενοχληθεί γι’αυτά που λέμε για τη Χαμάς. Δεν οφείλουμε όμως τίποτα στο Ισραήλ.

Η διεθνής κοινότητα στέκεται τυφλή και κουφή μπροστά στα όσα γίνονται και παρά τις εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών», είπε ακόμα.

Δείτε επίσης:

Εξηγήσεις από ΥΕΘΑ για τις στρατιωτικές διευκολύνσεις στις ΗΠΑ στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή

Εκ νέου εκκένωση στη βόρεια Γάζα ζήτησε ο Ισραηλινός στρατός

Ο Ερντογάν απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα με εισβολή μπροστά σε χιλιάδες Tούρκους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This