Η δεύτερη φάση του πολέμου είναι γεγονός: Σφοδρότατοι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Πάνω από 8.000 οι νεκροί - Νέο κάλεσμα για εκκένωση της Γάζας - Αγωνία για τους ομήρους

Must Read

Οι δεκάδες διαδηλώσεις ανά τον κόσμο για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας φαίνεται πως δεν… αγγίζουν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος δήλωσε πως «είμαστε στην δεύτερη φάση του πολέμου». Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός μετά από ακόμη μια νύχτα ανελέητων βομβαρδισμών συνεχίζει να σφυροκοπά τη Γάζα.

Ενδεικτικό της δεύτερης φάσης στην οποία έχει μπει ο πόλεμος μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ είναι το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός αύξησε τον αριθμό των στρατιωτών του που εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του, Ντάνιελ Χαγκάρι «στη διάρκεια της νύχτας (του Σαββάτου προς σήμερα Κυριακή) αυξήσαμε τον αριθμό των δυνάμεων του στρατού που εισέρχονται στην Λωρίδα της Γάζας και αυτές εντάχθηκαν σε αυτές που πολεμούν ήδη εκεί».

«Αυξάνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις και το εύρος των δυνάμεών μας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε.

Αγωνία για τους ομήρους

Ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς έχει μπει αισίως στην 23η ημέρα του και η αγωνία των οικογενειών των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας έχει χτυπήσει «κόκκινο». Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε πως οι επαφές για την απελευθέρωση των ομήρων θα συνεχιστούν, παρά τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα επισημαίνοντας πως «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια». 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα δηλώνει «έτοιμος» στην ανταλλαγή ομήρων που κρατά η οργάνωση με τους Παλαιστίνους κρατουμένους σε ισραηλινές φυλακές.

«Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε αμέσως μια ανταλλαγή για να απελευθερώσουμε όλους τους κρατούμενους σε φυλακές του σιωνιστή εχθρού, σε αντάλλαγμα για τους ομήρους που είναι στα χέρια της αντίστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σινουάρ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από την άλλη όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επί του θέματος απάντησε πως η ιδέα της ανταλλαγής των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους συζητήθηκε στο πολεμικό συμβούλιο.

Ωστόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις καθώς όπως είπε η αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών για το θέμα αυτό θα ήταν «αντιπαραγωγική».

Νέο κάλεσμα για εκκένωση της Γάζας

Νέο κάλεσμα για εκκένωση του βόρειου τμήματος της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό προς τους Παλαιστίνιους. Τους καλεί να μεταβούν το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ θα αυξηθεί σήμερα.

«Οι άμαχοι από το βόρειο τμήμα της Γάζας και από την πόλη της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν προσωρινά νότια του Ουάντι Γάζα προς πιο ασφαλή ζώνη, όπου θα μπορούν να λάβουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Αύριο (σ.σ.: σήμερα, Κυριακή) οι ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα, που γίνονται από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα αυξηθούν», σημειώνει στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο ισραηλινός στρατός.

Στο μεταξύ αποκαθίστανται σταδιακά οι τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα το πρωί πως οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και η πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά.

Δείτε επίσης:

«Εμφύλιος» στο Ισραήλ, κατηγορούν τον Νετανιάχου ακόμα και για χρηματοδότηση της Χαμάς!

Νετανιάχου: «Είμαστε στην δεύτερη φάση του πολέμου, υποκριτές όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα»

«Περάσαμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου», λέει το Ισραήλ – Η Χαμάς λέει ότι ήταν έτοιμη για συμφωνία για τους ομήρους

Συμφωνία ανταλλαγής ομήρων με Παλαιστινίους στις φυλακές του Ισραήλ είναι έτοιμη να συνάψει η Χαμάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This