«Εμφύλιος» στο Ισραήλ, κατηγορούν τον Νετανιάχου ακόμα και για χρηματοδότηση της Χαμάς!

Κύμα αντιδράσεων από τον ισχυρισμό του ισραηλινού πρωθυπουργού ότι δεν είχε ενημερωθεί για την δράση της Χαμάς!

Must Read

Τις τελευταίες εβδομάδες, στον δημόσιο διάλογο στο Ισραήλ, εξαπολύονται σοβαρές κατηγορίες κατά του Νετανιάχου, έπειτα από διεθνή δημοσιεύματα ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί τόσο από τις μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου, αλλά και των ΗΠΑ, για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος.

Με την δημοτικότητα του να καταρρέει, ο Νετανιάχου ανάρτησε πριν από λίγες ώρες μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter με το οποίο προσπαθεί να διαψεύσει τις συγκεκριμένες φήμες και μάλιστα να μετακυλήσει την ευθύνη και στις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Σε αντίθεση με τους ψευδείς ισχυρισμούς:

Σε καμία περίπτωση και σε κανένα στάδιο δεν προειδοποιήθηκε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου για πολεμικές προθέσεις εκ μέρους της Χαμάς. Αντίθετα, όλοι οι αξιωματούχοι ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας και του επικεφαλής της Shin Bet, εκτίμησαν ότι η Χαμάς αποτρεπόταν από επιθετικές ενέργειες και στράφηκε στον διάλογο. Αυτή είναι η εκτίμηση που υποβλήθηκε επανειλημμένα στον Πρωθυπουργό και στο Υπουργικό Συμβούλιο από όλες τις δυνάμεις ασφαλείας και την κοινότητα των πληροφοριών, ακόμη και μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου.»

Τους νέους ισχυρισμούς Νετανιάχου ακολούθησαν οργισμένες αντιδράσεις ακόμα και από τα μέλη της Κνεσέτ.

Χαρακτηριστική η μετωπική επίθεση που εξαπέλυσε η Naama Lazimi, μέλος της Κνεσέτ, Που με ανάρτηση της, χαρακτηρίζει τον ισραηλινό πρωθυπουργό «εξίσου ένοχο με την Χαμάς» για την δολοφονική επίθεση:

«Αρνηθήκατε να συγκαλέσετε το υπουργικό συμβούλιο, να ακούσετε τον αρχηγό του επιτελείου και το στρατιωτικό κλιμάκιο, δεν έχετε πάει στο κιμπούτς Otaf μια φορά την τελευταία δεκαετία, δεν έχετε αναφέρει τη λέξη “κιμπούτς” από τη σφαγή, δεν έχετε επισκεφθεί τους εκτοπισμένους , δεν νοιάστηκες για το Opkim, δεν έχεις πάει σε κηδεία. Αλλά ναι, μεταφέρατε χρήματα στη Χαμάς και τα είδατε ως «επένδυση»!. Είστε ο πρωθυπουργός – είστε υπεύθυνος και εσείς είστε επίσης ένοχος!».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This