Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο απερχόμενος Πολωνός πρωθυπουργός

Πολιτικός αναβρασμός στην χώρα

Must Read

Την εντολή να σχηματίσει εκ νέου κυβέρνηση έλαβε ο Πολωνός απερχόμενος πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι… Αν και αυτό φαντάζει δύσκολο να συμβεί.

Θυμίζουμε, το εθνικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου μήνα, χωρίς όμως να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία. Η συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών, αντιπολιτευόμενων κομμάτων διαθέτει την πλειοψηφία στην πολωνική Βουλή, με τον πρόεδρο της χώρας, Αντρζέι Ντούντα να έχει επισημάνει πως θα έδινε πρώτα την εντολή στο κόμμα που θα ερχόταν πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Το PiS που κυβερνά από το 2015, θεωρείται δύσκολο να παραμείνει στην εξουσία, μιας και όλα τα άλλα κόμματα έχουν αποκλείσει κάθε πιθανότητα σύμπραξης και συνεργασίας μαζί του. Αν τελικώς κι όπως φαίνεται ο Μοραβιέτσκι δεν εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, θα διοριστεί νέος οικουμενικός πρωθυπουργός, πιθανότατα ο Ντόναλντ Τουσκ, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος αποτελεί την βασική επιλογή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Τουσκ έχει δηλώσει ότι θα οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ντούντα, τους οποίους κατηγορεί η αντιπολίτευση για αξιόποινες πράξεις! Με την Πολωνία να βρίσκεται σε πολιτικό αναβρασμό.

Πηγή φωτό: youtube






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This