Πληροφορίες για ενέδρα στο κονβόι που μετέφερε τον Μαχμούντ Αμπάς – Διαψεύδουν οι Παλαιστίνιοι

Την ευθύνη της επίθεσης φέρεται να ανέλαβε η οργάνωση «Παιδιά του Abu Jandel»

Must Read

Στόχος πυροβολισμώνφέρεται να έγινε αργά σήμερα το μεσημέρι το κονβόι που μετέφερε στη Δυτική Όχθη τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγετικό στέλεχος της Φατάχ, Μαχμούντ Αμπάς, με την ευθύνη της επίθεσης να φέρεται πως ανέλαβε οργάνωση με το όνομα «Παιδιά του Abu Jandel».

Ωστόσο, το γεγονός ότι η είδηση μεταδόθηκε και αναπαράχθηκε κυρίως από τουρκικά ΜΜΕ, χωρίς να υπάρχει σχετική επιβεβαίωση από άλλα διεθνή Μέσα, προκάλεσε έντονες αμφιβολίες για το κατά πόσο συνέβη όντως κάτι τέτοιο. Μάλιστα, η Παλαιστινιακή Αρχή ήδη προέβη σε διάψευση της -υποτιθέμενης- απόπειρας δολοφονίας του ηγέτη της.

Τη συγκεκριμένη είδηση, εξάλλου, αμφισβητούν και ισραηλινά ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι η οργάνωση που φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποτίθεται ότι αποτελείται από υποστηρικτές της Χαμάς. Με βάση νεότερες πληροφορίες, το βίντεο που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, φέρεται να παρουσιάζει ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε εμπόρους ναρκωτικών και αστυνομικούς στην περιοχή.

Το επίμαχο βίντεο κυκλοφόρησε νωρίτερα στα social media πρώτα από το τουρκικό πρακτορείο EHA MEDYA, στο οποίο φέρονται να διακρίνονται μέλη της οργάνωσης ταμπουρωμένα πίσω από ένα όχημα και να πυροβολούν κατά ριπάς το κονβόι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα «Παιδιά του Abu Jandel», «σκιώδης» οργάνωση που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της και φέρονται να αποτελούν μέλη του μηχανισμού ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη, έδωσαν 24ωρη διορία στον Μαχμούντ Αμπάς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά των Ισραηλινών για την προστασία της Γάζας, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που συγκλονίζει εδώ και έναν μήνα τη Μέση Ανατολή.

Με βάση νεότερες πληροφορίες, από τους πυροβολισμούς φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα ένας από τους σωματοφύλακες του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, ο οποίος προχθές Κυριακή συναντήθηκε στη Ραμάλα, πρωτεύουσα της Δυτικής Όχθης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, από τον οποίο και ζήτησε να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται πως σε δήλωσή τους που βγήκε χθες στη δημοσιότητα, τα «Παιδιά του Abu Jandel» απειλούν τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής με ανταρσία, στην περίπτωση που δεν δηλώσει ανοιχτά ότι είναι σε πόλεμο με την «ισραηλινή κατοχή».


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This