Σώοι στην Αίγυπτο οι Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στη μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Άνοιξε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μόνο για τους κατόχους ξένων διαβατηρίων...

Must Read

Σώοι κι αβλαβείς έφτασαν απόψε στην Αίγυπτο οι πέντε Έλληνες πολίτες και οι συγγενείς τους που είχαν βρεθεί εγκλωβισμένοι στο περίφημο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Με βάση πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ουσιαστικά πρόκειται για μια οικογένεια επτά ατόμων που διέμεναν στο μοναστήρι, πέντε εκ των οποίων διαθέτουν ελληνικά διαβατήρια. Κατόπιν ενεργειών του υπουργείου, επιτεύχθηκε η ασφαλής διέλευσή τους από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα, ενώ, στο αμέσως προσεχές διάστημα, προγραμματίζεται η μετάβασή τους στην Ελλάδα. Πλέον, στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου έχουν απομείνει τρία άτομα, πιθανότατα ιερείς.

«Κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών, οικογένεια επτά ατόμων που διέμενε στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας, διήλθε σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα. Οι πέντε Έλληνες πολίτες και οι συγγενείς τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η συνοριακή αρχή της Γάζας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το χερσαίο πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο θα ανοίξει σήμερα, Κυριακή, για τους κατόχους ξένων διαβατηρίων και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους. Σημειώνεται πως στη Γάζα είχαν εντοπιστεί συνολικά 24 άτομα με ελληνικό διαβατήριο, με τα 16 εξ αυτών να έχουν αποχωρήσει από την περιοχή με την πρώτη ευκαιρία.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This