Ισραηλινές μπουλντόζες κατέστρεψαν το μνημείο του Αραφάτ στη Δυτική Όχθη!

Σε εξέλιξη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο αλ Σίφα. Αντιδρούν οι ΗΠΑ. Ανακρίνονται γιατροί και ασθενείς

Must Read

Ισραηλινοί ισοπέδωσαν μνημείο του Παλαιστίνιου ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ στο Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel που παραθέτει βίντεο το οποίο κυκλοφορεί στα social media και έχει επαληθευτεί από το Al Jazeera.

 

 

Παράλληλα, ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε επιχειρήσεις με drone κατά του προσφυγικού καταυλισμού του Τουλκαρέμ, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους πέντε Παλαιστίνιοι, ηλικίας μεταξύ 21 και 29 ετών, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμίν Χαντέρ, διευθυντή του νοσοκομείου Θάμπετ, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Εννέα άλλοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο εν λόγω νοσοκομείο.

 

 

Το πρακτορείο Wafa ανέφερε ότι «μετά από 15 συνεχείς ώρες επίθεσης από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, άνθρωποι έσπευσαν να επιθεωρήσουν τι είχε συμβεί στον καταυλισμό. Ήταν σοκαρισμένοι από την έκταση της καταστροφής που προκλήθηκε σκόπιμα στους δρόμους, στις γραμμές ύδρευσης, ηλεκτρισμού και αποχέτευσης, σε σπίτια και σε ιδιωτικές και δημόσιες εμπορικές εγκαταστάσεις».

 

 

 

Ανακρίνονται γιατροί και ασθενείς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «στοχευμένη» επιχείρηση «ακριβείας» των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας. «Η ακριβής και στοχευμένη επιχείρησή μας εναντίον της Χαμάς στο Νοσοκομείο Σίφα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι θερμοκοιτίδες, βρεφική τροφή και ιατρικά εφόδια, τα οποία έφεραν άρματα μάχης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων από το Ισραήλ, έφθασαν επιτυχώς στο νοσοκομείο Σίφα», ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις.

 

 

Ισραηλινοί στρατιώτες ανέκριναν ανθρώπους στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους γιατρούς και ασθενείς, ενώ άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα του αλ Σίφα, δήλωσε δημοσιογράφος που βρίσκεται επί τόπου και συνεργάζεται με το AFP.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This