Ξεκληρίστηκε εξαμελής οικογένεια στο Βέλγιο – Κάηκαν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους

Ο τοξικός καπνός που εκλύθηκε κατά την καύση αποδείχθηκε μοιραίος

Must Read

Αδιανόητη τραγωδία για μια οικογένεια στο Βέλγιο, τα μέλη της οποίας κάηκαν ζωντανοί μέσα στην οικία όπου διέμεναν. Ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά του έχασαν την ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους, στην πόλη Ουί, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα και αιφνιδίασε την οικογένεια την ώρα που κοιμόταν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα παιδιά, τέσσερα κορίτσια ηλικίας 5 έως 14 ετών, πήγαιναν στο σχολείο και οι γονείς τους «συμμετείχαν ενεργά στην κοινωνική ζωή της κοινότητας» δήλωσε ο δήμαρχος, Ερίκ Ντοζόν. «Είμαι συντετριμμένος, τόσοι πολλοί νεκροί από πυρκαγιά, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο εδώ και 30 χρόνια» πρόσθεσε.

Η τραγωδία έχει βυθίσει στο πένθος την πόλη της Βαλλονίας, μεταξύ του Ναμούρ και της Λιέγης.

Η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από το σημείο όπου βρίσκονταν ένας καναπές και ο τοξικός καπνός που εκλύθηκε κατά την καύση του αποδείχθηκε μοιραίος για την οικογένεια, δήλωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Λιέγης. Ενδέχεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή από κερί ή αναμμένο τσιγάρο. Κάποιος άνοιξε ένα παράθυρο, με αποτέλεσμα να εισρεύσει αέρας στο σπίτι και φούντωσε την φωτιά.

Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έφτασαν γρήγορα στο σημείο, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, το οποίο είχε ήδη παραδοθεί στις φλόγες. «Όταν φτάσαμε, η πρόσοψη είχε ήδη μετατραπεί σε πύρινο τείχος, οι φλόγες αγκάλιαζαν το κτήριο από το ισόγειο μέχρι τον δεύτερο όροφο» εξήγησε ο επικεφαλής τους, Κριστόφ Ζαντό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σπίτι δεν διέθετε ανιχνευτές καπνού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This