Χωρίς επικοινωνία το Αλ Σίφα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί μπουλντόζες και τανκς εντός του συγκροτήματος!

Αδύνατη η εκκένωση υπό τον φόβο των ελεύθερων σκοπευτών. Αναπόφευκτες οι επιδημίες και η πείνα στη Λωρίδα της Γάζας

Must Read

Συνεχίζεται η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σε όλη την περίμετρο του Αλ Σίφα, με τους συνεχείς πυροβολισμούς να σηματοδοτούν μια σοβαρή κλιμάκωση της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα.

 

 

Την ίδια ώρα, αδύνατη παραμένει η εκκένωση στο σημείο υπό τον φόβο των ελεύθερων σκοπευτών. Ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μπουλντόζες και τανκ εντός του συγκροτήματος, ενώ κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει.

 

 

Η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για παρατεταμένες ανθρωπιστικές παύσεις, απορρίφθηκε από το Ισραήλ που συνεχίζει την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Μπάιντεν επιμένει ότι υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη ορμητηρίου της Χαμάς στο Αλ Σίφα στηρίζοντας το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να έχει προσκομίσει κάποιο στοιχείο. Στη βόρεια Γάζα έχει απομείνει πλέον μόνο ένα νοσοκομείο, ενώ όλος ο παλαιστινιακός θύλακας αναμένεται να μείνει για ακόμη μία φορά χωρίς επικοινωνία λόγω έλλειψης καυσίμων.

Χωρίς επικοινωνία το Αλ Σίφα

Το Al Jazeera μίλησε με τον Mohammed Zaqout, γενικό διευθυντή των νοσοκομείων της Γάζας, ο οποίος βρίσκεται στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα. Χαρακτηριστικά είπε ότι, «ισραηλινά οχήματα και τανκς έχουν εισέλθει από τη νότια είσοδο. Πριν από μία ώρα, είχαμε λάβει κλήσεις από τον Ερυθρό Σταυρό και την UNRWA που ζητούσαν την εκκένωση των 650 ασθενών του νοσοκομείου al-Shifa σε άλλες εγκαταστάσεις. Οι ασθενείς θα τοποθετούνταν σε σκηνές ή σε ένα σχολείο κοντά στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο. Το ευρωπαϊκό νοσοκομείο μπορούσε να δεχτεί μόνο 100 από τους 650 ασθενείς. Απαιτούμε τη μεταφορά των ασθενών στην Αίγυπτο, διότι ο αριθμός τους υπερβαίνει τη χωρητικότητα των νοσοκομείων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δυνάμεις σκότωσαν «δέκα ένοπλους τρομοκράτες που βρίσκονταν εκεί και κατέστρεψαν περίπου δέκα τούνελ και τέσσερα κτίρια που λειτουργούσαν ως τρομοκρατικές υποδομές». Αναφέρεται επίσης ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε τα πολιτικά σκάφη που βρίσκονταν στο αγκυροβόλιο για τρομοκρατικούς σκοπούς και για την καθοδήγηση και εκτέλεση ναυτικών επιθέσεων. Παράλληλα, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είναι οι Ισραηλινοί που δέχτηκαν την επίθεση με πυροβολισμούς από τρία άτομα, τα οποία «εξουδετερώθηκαν» από τις ισραηλινές αρχές, όπως αναφέρει η Haaretz. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από τις ισραηλινές αρχές τα τρία άτομα έφτασαν στο σημείου ελέγχου νότια της Ιερουσαλήμ και δυτικά της Βηθλεέμ με αμάξι από τη Δυτική Όχθη, όπου εκεί τους σταμάτησαν και αυτοί άνοιξαν πυρ. Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε ότι σκοπός τους ήταν να εισέλθουν στην Ιερουσαλήμ και να πραγματοποιήσουν σφαγή, επικαλούμενος τα όπλα και τα πυρομαχικά που είχαν μαζί τους.

ΟΗΕ: Αναπόφευκτες οι επιδημίες και η πείνα 

Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε ότι οι «επιδημίες και οι μολυσματικές ασθένειες φαίνονται αναπόφευκτες στη Γάζα» μετά από εβδομάδες ισραηλινών επιθέσεων στον πυκνοκατοικημένο θύλακα. Ο Φόλκερ Τερκ κατά την άτυπη ενημέρωση των κρατών στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, μετά την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή, είπε ακόμα ότι όλα τα αρτοποιεία στη Γάζα είναι πλέον εκτός λειτουργίες αφού βομβαρδίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές.

Για το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς που συνέβη νωρίτερα σήμερα κοντά σε σημείο ελέγχου στην Ιερουσαλήμ, ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι οι «τρομοκράτες ήρθαν με σκοπό να διαπράξουν σφαγή». Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις Ισραηλινοί, ενώ οι δράστες της επίθεσης «εξουδετερώθηκαν» από τις ισραηλινές δυνάμεις. «Δεν γνωρίζω ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης, αλλά η ποσότητα των πυρομαχικών και των όπλων που πήραν μαζί τους δείχνει ότι σκόπευαν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα – αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν με σκοπό να διαπράξουν μια σφαγή», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν δύο πιστόλια και ένα τυφέκιο M-16, ενώ οι ισραηλινές αρχές εντόπισαν επίσης ρούχα που έμοιαζαν με στολές των IDF, δύο τσεκούρια, ένα άλλο τυφέκιο M-16, περίπου δέκα φυσίγγια γεμάτα σφαίρες.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ισραήλ: «Εξουδετερώθηκε» άντρας που άνοιξε πυρ σε σημείο ελέγχου – Πέντε τραυματίες

Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς – Χέρτσογκ: «Πρέπει να έχουμε ισχυρή παρουσία στη Γάζα στο μέλλον» 

Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού μπαίνουν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This