Μετρημένες οι μέρες του Νετανιάχου στην εξουσία;

Άρχισαν τα όργανα στο Ισραήλ με την αντιπολίτευση να ζητάει την αποπομπή του

Must Read

Υπεύθυνος για το μακελειό που προκάλεσε η Χαμάς σε κιμπούτς του Ισραήλ στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, θεωρείται από την πλειοψηφία των Ισραηλινών, ο Νετανιάχου.

Τους τελευταίους μήνες πολλοί πολίτες είδαν πώς ο Νετανιάχου διχάζει τη χώρα, καθώς και πώς η σχεδιαζόμενη δικαστική μεταρρύθμιση, που αποσκοπεί στην κατάλυση της διάκρισης των εξουσιών, διέσπασε την ισραηλινή κοινωνία.

Οι στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούσαν επανειλημμένως ότι η διαμάχη για τη δικαστική μεταρρύθμιση αποδυναμώνει το Ισραήλ, κάτι που οι εχθροί του εβραϊκού κράτους θα εκμεταλλευτούν και θα επιτεθούν στη χώρα, αλλά ο Νετανιάχου πέρα βρέχει…

Αυτός είναι ο λόγος που πλέον ο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ ζητάει την αποπομπή του. «Δεν μπορούμε να διεξάγουμε μια ευρεία (στρατιωτική) επιχείρηση με πρωθυπουργό κάποιον στον οποίο δεν έχουμε εμπιστοσύνη», είπε ο Λαπίντ και υποστήριξε ότι αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συμμερίζονται την άποψη πως είναι επιτακτική η αλλαγή σκυτάλης στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο Λαπίντ διαβεβαίωσε πως το κόμμα του θα συμμετείχε σε ενδεχόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό την ηγεσία του Λικούντ, εφόσον αποφασιζόταν η αποπομπή του Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This