Σφοδρές πλημμύρες στο Κέρας της Αφρικής: Πάνω από 100 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι!

Απίστευτη κακοκαιρία σε Σομαλία, Αιθιοπία, Κένυα

Must Read

Πολλοί νεκροί, μεγάλες καταστροφές και χιλιάδες άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι από τις τεράστιες πλημμύρες που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία σε Σομαλία, Αιθιοπία, Κένυα.

Τουλάχιστον 111 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 16 παιδιών, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 700.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας από τις τεράστιες πλημμύρες που προκάλεσαν τις τελευταίες εβδομάδες καταρρακτώδεις βροχές σε χώρες της Αφρικής, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children. Το φαινόμενο Ελ Νίνιο επέτεινε τις κατακρημνίσεις της περιόδου των βροχών στην περιοχή, πλήττοντας κυρίως τη Σομαλία, αλλά και την Αιθιοπία και την Κένυα, όπου έχασαν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι και προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες.

 

 

«Οι ασταμάτητες βροχοπτώσεις σε βόρειες κομητείες της Κένυας και στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι προκάλεσαν γενικευμένες πλημμύρες, εκτοπίζοντας κατά εκτιμήσεις 36.000 ανθρώπους και στοιχίζοντας τη ζωή σε 46 από την έναρξη της περιόδου των βροχών, που δεν έχει κλείσει ούτε μήνα», τόνισε σε ανακοίνωσή της η βρετανική ΜΚΟ, προσθέτοντας πως άλλες 32 ζωές χάθηκαν στη Σομαλία και 33 στην Αιθιοπία. Η Save the Children («Σώστε τα παιδιά») κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει να αντιμετωπιστούν «οι μαζικοί εκτοπισμοί» στα τρία κράτη. Το Κέρας της Αφρικής συγκαταλέγεται στις περιοχές του κόσμου που χαρακτηρίζονται πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή και υφίσταται αλλεπάλληλα πλήγματα από ακραία καιρικά φαινόμενα η συχνότητα και η ένταση των οποίων επιδεινώνονται.

 

 

Από τα τέλη του 2020, η Σομαλία, όπως και κάποια τμήματα της Αιθιοπίας και της Κένυας, πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 40 ετών στην περιοχή. Το Ελ Νίνιο, φαινόμενο που γενικά συνδέεται με αύξηση των θερμοκρασιών, ξηρασίες σε κάποιες περιοχές του κόσμου και σφοδρές βροχοπτώσεις σε άλλες, αναμένεται να συνεχιστεί ως τουλάχιστον τον Απρίλιο, προειδοποίησε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (ΠΜΟ). Το μετεωρολογικό φαινόμενο αυτό έχει προκαλέσει επανειλημμένα εκτεταμένες καταστροφές στην ανατολική Αφρική. Από τον Οκτώβριο του 1997 ως τον Ιανουάριο του 1998, γιγαντιαίες πλημμύρες εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών είχαν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 6.000 ανθρώπους σε πέντε χώρες της περιοχής.

 

 

 

 

Στα τέλη του 2019, τουλάχιστον 265 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες άλλοι εκτοπίστηκαν μέσα σε δυο μήνες ασταμάτητων βροχοπτώσεων σε χώρες της περιοχής (Μπουρούντι, Τζιμπουτί, Αιθιοπία, Κένυα, Σομαλία, Νότιο Σουδάν, Τανζανία,

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This