Αναφορές για επίθεση των IDF στο ινδονησιακό νοσοκομείο της Γάζας με νεκρούς – Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, διαψεύδει το Ισραήλ

Το Ισραήλ λέει ότι βρέθηκε σήραγγα κάτω από το Αλ Σίφα

Must Read

Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις προς τη νότια και ανατολική Γάζα. Το αιματοκύλισμα δεν έχει τέλος στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να συνεχίζει τους βομβαρδισμούς σε προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία και κατοικημένες περιοχές. Οι νεκροί αγγίζουν τους 13.000. 

 

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι φαίνεται ότι σκοτώθηκαν μετά από απευθείας ισραηλινά πλήγματα στο ινδονησιακό νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το οποίο ο ΠΟΥ χαρακτήρισε ζώνη θανάτου, απομακρύνθηκαν 31 από τα 39 πρόωρα νεογνά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη νότια Γάζα όπου παλεύουν με σοβαρές λοιμώξεις λόγω της έλλειψης ιατρικών προμηθειών. Την ίδια ώρα, η Χαμάς ισχυρίζεται ότι «συμφωνήθηκε εκεχειρία για την απελευθέρωση ομήρων», ενώ το Ισραήλ διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

 

Ειδικότερα, αντιπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε στην ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί σήμερα, Δευτέρα 20/11, κατάπαυση του πυρός η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 50 ομήρων. Ωτόσο, πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία αυτή μιλώντας στον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet. 

 

Σύμφωνα με την Αλ Γαντ, ο αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε πως η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 11:00 και προβλέπει επίσης την αποφυλάκιση περίπου 150 γυναικών και παιδιών που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ. Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο. 

 

 

Οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι βρέθηκε σήραγγα της Χαμάς στο Αλ Σίφα

Την ίδια ώρα ο Mounir el-Boursh, διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Γάζας, απέρριψε τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι βρήκε μια σήραγγα της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, μιλώντας για «καθαρό ψέμα». Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο στρατιωτών της Ισραηλινής Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Ο επιλοχίας Dvir Barazani, 20 ετών, από την Ιερουσαλήμ και ο λοχίας Yinon Tamir, 20 ετών από το Pardes Hannah-Karkur, υπηρετούσαν στο 890 Paratrooper Batallion και σκοτώθηκαν σε μάχη στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει η Haaretz. Η Χίλα Φένλον, επιζήσασα από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, περιέγραψε σε συνέντευξή της στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας ότι κρυβόταν σε ένα ασφαλές δωμάτιο μαζί με τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της. Η Fenlon, κάτοικος του Netiv Haasara κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, είπε ότι άκουγε ανθρώπους να ουρλιάζουν και να ζητούν να σωθούν κατά τη διάρκεια της επίθεσης. «Είπαν ότι βρίσκονται στο σπίτι μας», δήλωσε ο Φένλον σε συνέντευξη που προβλήθηκε από το ABC. «Ρίχνουν χειροβομβίδες, μας πυροβολούν, προσπαθούν να μας σκοτώσουν. Δεν είναι ακόμα μαζί μας όλοι όσοι φώναζαν τα πρώτα λεπτά της ημέρας. Αυτή η κοινότητα έχασε 20 μέλη», είπε, παρομοιάζοντας την επίθεση με ένα «δεύτερο ολοκαύτωμα».

 

 

 

Συνάντηση ΥΠΕΞ Κίνας, Σαουδικής Αραβίας και Παλαιστινιακής Αρχής στο Πεκίνο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας, της Σαουδικής Αραβίας και της Παλαιστινιακής Αρχής συναντώνται στο Πεκίνο και ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μεταδίδει το Reuters. Οι υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών συναντήθηκαν τη νύχτα της περασμένης Κυριακής με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών στο Πεκίνο και ζήτησαν κατάπαυση του πυρός. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει στον πόλεμο και να σταματήσει αυτό που χαρακτήρισε ανθρωπιστική καταστροφή. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This