Ισραηλινά τανκς γύρω από το ινδονησιακό νοσοκομείο της Γάζας: Τουλάχιστον 12 νεκροί

Πάνω από 100 μέλη της Χαμάς ανακρίνονται στο Ισραήλ

Must Read

Ισραηλινά τανκς περικυκλώνουν εδώ και ώρες το ινδονησιακό νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας, όπου τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινά πλήγματα το πρωί.

 

Συγκεκριμένα, αναφορές από παλαιστινιακές πηγές έκαναν λόγο από νωρίς το πρωί για ισραηλινή επίθεση στην περιοχή όπου βρίσκεται το ινδονησιακό νοσοκομείο. Μάλιστα το Al Jazeera επικαλούμενο άτομα κοντά στην περιοχή μετέδωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν το ινδονησιακό νοσοκομείο βομβαρδίζοντας την περιοχή του νοσοκομείου. «Φαίνεται ότι θα γίνει απόπειρα εφόδου στο ινδονησιακό νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έχει κλείσει η γεννήτρια του νοσοκομείου, το οποίο είναι το μόνο που προσπαθεί ακόμα να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στην πόλη της Γάζας και στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, μαζί με μια μικρότερη ιατρική εγκατάσταση. Στη συνέχεια, ο Άσραφ αλ Κιντρέχ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον «12 ασθενείς και συγγενείς τους» σκοτώθηκαν και «δεκάδες τραυματίστηκαν» από το ισραηλινό πλήγμα εναντίον του ινδονησιακού νοσοκομείου. «Ο ισραηλινός στρατός πολιορκεί το ινδονησιακό νοσοκομείο και φοβόμαστε πως θα συμβεί εκεί ό,τι και στο (νοσοκομείο) αλ Σίφα», πρόσθεσε.

 

 

Το Ισραήλ λέει ότι βρέθηκε σήραγγα κάτω από το Αλ Σίφα  

Διαψεύδει το Ισραήλ ότι «έκλεισε» η συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων και την κατάπαυση του πυρός. Αντιπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε στην ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί εντός της ημέρας κατάπαυση του πυρός η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες. Την ίδια ώρα «Ζώνη θανάτου» ονομάζει το Αλ Σίφα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς η ζωή των περίπου 260 ασθενών κρέμεται από μια κλωστή. Το νοσοκομείο είναι χωρίς ρεύμα και εφόδια, με σκουπίδια, χαλάσματα και ιατρικά απόβλητα στα δωμάτια και τους διαδρόμους. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε βάθος 10 μέτρων κάτω από το Αλ Σίφα. Δημοσιοποίησε βίντεο που απεικονίζουν ένα φρεάτιο με μία ελικοειδή σκάλα, η οποία οδηγεί σε σήραγγα μήκους δεκάδων μέτρων και στο τέλος της σήραγγας υπάρχει μια θωρακισμένη πόρτα. Η υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, να προωθήσει την εθελούσια μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων, εκτός της Λωρίδας της Γάζας, αντί να στείλει χρήματα για την ανοικοδόμηση, του παλαιστινιακού θύλακα.

 

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι, ο εκπρόσωπος των IDF, παρουσίασε στους δημοσιογράφους υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που, όπως λέει, είναι από το Αλ Σίφα, στις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος των IDF είπε ότι ότι δείχνει δύο ομήρους που απήχθησαν από το Ισραήλ, ο ένας εκ των οποίων αιμορραγεί στο χέρι του, να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. «Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τώρα αυτοί οι όμηροι», ανέφερε. Κατά τον Χαγκάρι δείχνει επίσης ένα τζιπ των IDF που αφαιρέθηκε από το Ισραήλ στο νοσοκομείο, καθώς και ένα λευκό pick-up που, όπως είπε, ήταν του τύπου που χρησιμοποιούσαν οι κομάντος της Χαμάς όταν επιτέθηκαν στο Ισραήλ. «Μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ξεκάθαρη – η Χαμάς ασκεί τρομοκρατία από τα νοσοκομεία», υποογράμμισε.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This