Ιρλανδία: Επίθεση μαχαιροβγάλτη στο κέντρο του Δουβλίνου – Τρία παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο

Σε κρίσιμη κατάσταση φέρεται να νοσηλεύεται ένα μικρό κορίτσι που φέρει σοβαρά τραύματα

Must Read

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ιρλανδικές αρχές ένεκα της επίθεσης ενόπλου στο κέντρο του Δουβλίνου, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων παιδιά.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιρλανδίας RTE μετέδωσε πως ο ύποπτος φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι στα θύματά του, τα οποία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σε ανακοίνωσή της η ιρλανδική αστυνομία ανέφερε ότι ένα σοβαρό περιστατικού βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Πάρνελ της ιρλανδικής πρωτεύουσας, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν από την επίθεση του μαχαιροβγάλτη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Πρόκειται για έναν άντρα ενήλικα, μία γυναίκα και τρία νεαρά παιδιά», δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών στο Δουβλίνο, αναφερόμενος στους τραυματίες και πρόσθεσε πως «ένα μικρό κορίτσι έχει σοβαρά τραύματα, τα άλλα δύο παιδιά έχουν μικρότερα τραύματα. Η γυναίκα επίσης έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό, ενώ ο ενήλικας πιο ελαφρύ. Το σημείο παραμένει αποκλεισμένο».

Η εφημερίδα «Irish Times» ανέφερε ότι ο βασικός ύποπτος της επίθεσης συνελήφθη και φέρει τραύματα, το οποία πιστεύεται πως προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του. Η Ανέφερε επίσης ότι οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο άνδρας επιτέθηκε σε νεαρά άτομα και ότι περαστικοί επενέβησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στην προσπάθειά τους τον εμποδίσουν. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνες, αναφέροντας ότι δεν αναζητά κάποιο άλλο άτομο αυτή τη στιγμή.

Το κίνητρο της επίθεσης, που σημειώθηκε κοντά σε σχολείο, δεν έχει αποσαφηνιστεί, πρόσθεσε η εφημερίδα, ενώ, σύμφωνα με το RTE, η αστυνομία δεν θεωρεί το συμβάν τρομοκρατικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This