Μαρτυρίες Ελλήνων για τον σεισμό στην Αλβανία: «Ήταν σαν να έπεφταν βόμβες, σαν να πέρναγε ξυράφι από το μυαλό σου» (video)

Must Read

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων που βρίσκονται στην Αλβανία και βίωσαν τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 βαθμών ρίχτερ.

«Το τράνταγμα θα έλεγα, ήταν αυξανόμενο, αυξανόμενης έντασης… Αισθανόμουν σαν να ήμουν περικυκλωμένη από έναν κλοιό ασφυκτικό αλλά αόρατο. Σαν να έπεφταν βόμβες γύρω μου, κατά κάποιο τρόπο. Και όπως σας είπα, αυτό που μπορώ να περιγράψω όσο πιο παραστατικά μπορώ είναι η αίσθηση σαν ένα ξυράφι που περνάει στο μυαλό σου, ότι πεθαίνεις, ότι τελείωσε ο χρόνος της ζωής σου, ήταν μέχρι εδώ» αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η Ελληνίδα καθηγήτρια κ. Μπασούκου που ζει και εργάζεται στην Αλβανία.

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός στην Αλβανία: Στους 21 οι νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες, 42 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί (video)

«Ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και άρχισε να τρέμει όλο το σπίτι. Η πολυκατοικία… Και τρομαγμένοι όπως ήμασταν, βγήκαμε όλοι έξω. Στην παραλία είχαν πέσει δυο ξενοδοχεία και μια πολυκατοικία. Και πήγαμε εκεί να δούμε… Ήταν χαμός…» ανέφερε ο κ. Γιώργος Γιοβάνης.

Εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια οι συγγενείς Έλληνα

Συγκλονίζει ένας Έλληνας ομογενής που μιλά στην κάμερα του ΣΚΑΪ την ώρα που στα συντρίμμια δίπλα του είναι εγκλωβισμένη η ξαδέλφη του, με την οποία έχουν μιλήσει και είναι τραυματισμένη.

Στο ίδιο κτίριο έμεναν κι άλλοι συγγενείς του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Εδώ μέσα είναι η ξαδέρφη μου, η θεία μου και το μωρό της ξαδέρφης μου. Με την ξαδέρφη έχουμε μιλήσει… Λέει ότι είναι ζωντανή, της έχουμε βάλει κι ένα τηλέφωνο και επικοινωνούμε. Είναι καλά, δεν ξέρει για την μάνα της και για το μωρό. Τα ξαδέρφια μου που ήταν στον πέμπτο έχουν πέσει κι αυτοί εδώ κάτω. Ο πατέρας έχει σωθεί κι έχουν πεθάνει οι δύο γιοι, η κόρη, η μάνα και η γυναίκα του ενός παιδιού, η αρραβωνιαστικιά του».

Δείτε ακόμη: Κτίριο σείεται ολόκληρο την στιγμή που ο σεισμός «χτυπάει» την Αλβανία (video)

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως η ξαδέλφη του δεν έχει εικόνα για το αν η μητέρα και το μωρό της είναι καλά και τους παρακαλεί να την απεγκλωβίσουν.

Ο Έλληνας ομογενής δηλώνει για τους υπόλοιπους πως το πιο πιθανό είναι να έχουν χάσει την ζωή τους.

https://vimeo.com/375748761

Ξεκίνησε επιχειρήσεις η ΕΜΑΚ

Στην Αλβανία βρίσκονται ήδη και δυο ομάδες της ΕΜΑΚ, που προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.  Οι Έλληνες διασώστες επιχειρούν στην πόλη Θουμάν και στο Δυρράχιο, δυο περιοχές στις οποίες η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς έχουν καταρρεύσει αρκετά σπίτια. Μαζί τους έχουν δυο  εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΜΑΚ, ενώ αρκετά συχνά ταρακουνιούνται και οι ίδιοι, καθώς δεν έχουν σταματήσει οι μετασεισμοί.

Μάλιστα, σε κάποια από τα κτίρια που ερευνούν για επιζώντες εντόπισαν δυο άτομα και προσπαθούν να τα απεγκλωβίσουν.

Δείτε βίντεο από τις επιχειρήσεις των ανδρών της ΕΜΑΚ:

https://vimeo.com/375754254

https://vimeo.com/375754381

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This