Οι IDF κατηγορούν τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας – Στο Κατάρ οι επικεφαλής της CIA και της Μοσάντ

Οι Ισραηλινοί επιβεβαίωσαν έναν ακόμη θάνατο ομήρου της Χαμάς

Must Read

Στόχος εκρηκτικών μηχανισμών σε δύο ξεχωριστά περιστατικά έγιναν νωρίτερα σήμερα οι ισραηλινές δυνάμεις στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, με τους IDF να κατηγορούν, ως εκ τούτου, τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η «Jerusalem Post» άνδρες της Χαμάς φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων, κατά παράβαση των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, με τους Ισραηλινούς να απαντούν. Μάλιστα, κατά την ανταλλαγή πυρών στη Βόρεια Γάζα τραυματίστηκαν ελαφρά ορισμένοι από τους στρατιώτες του Ισραήλ.

Όπως ανέφεραν οι IDF, και στα δύο συμβάντα οι δυνάμεις του Ισραήλ παρέμειναν στις θέσεις τους, τηρώντας από πλευράς τους τους όρους της συμφωνίας.

Στα σκαριά και νέα επέκταση της εκεχειρίας

Οι επικεφαλής της αμερικανικής CIA και της ισραηλινής Μοσάντ συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στην πρωτεύουσα Ντόχα, για να μιλήσουν για την «επόμενη φάση» μιας πιθανής νέας συμφωνίας ανάμεσα στην Χαμάς και το Ισραήλ, μετά τη διήμερη παράτασης της ανακωχής ανάμεσα στις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση καλά πληροφορημένης πηγής στο Reuters, η συνάντηση των επικεφαλής της CIA και της Μοσάντ με αξιωματούχους του Κατάρ είχε ως θέμα «την βελτιστοποίηση της προόδου που σημειώθηκε με την παράταση της συμφωνίας για την ανθρωπιστικής παύση και την εκκίνηση περαιτέρω συνομιλιών σχετικά με την επόμενη φάση πιθανής συμφωνίας». Ωστόσο, με βάση την ίδια πηγή, παραμένει ασαφής η έκβαση των συνομιλιών, στις οποίες συμμετείχαν και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

Ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, αρχηγός της Μοσάντ, ο Ουίλιαμ Μπερνς, αρχηγός της CIA και ο πρωθυπουργός του Κατάρ Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι συναντήθηκαν μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε η διήμερη παράταση της αρχικής τετραήμερης ανακωχής στην Γάζα. Μπερνς και Μπαρνέα είχαν βρεθεί και πάλι στο Κατάρ για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό της χώρας στις 9 Νοεμβρίου.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Ουίλιαμ Μπερνς βρίσκεται στο Κατάρ για συναντήσεις σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, που συμπεριλαμβάνουν συνομιλίες για τους ομήρους. Σημειώνεται πως, νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε ότι η Ντόχα πραγματοποιεί ενέργειες για την εφαρμογή «διαρκούς εκεχειρίας» στη Γάζα.

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ακόμη Ισραηλινού κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε σήμερα, Τρίτη 28/11, τον θάνατο του Ravid Katz, ο οποίος φέρεται να αιχμαλωτίστηκε από μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα όπου ξέσπασε ο πόλεμος που συγκλονίζει τη Μέση Ανατολή εδώ και 53 ημέρες.

Οι IDF διευκρίνισαν ότι το σώμα του Ravid Katz βρίσκεται στη Γάζα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δολοφονήθηκε από τη Χαμάς, χωρίς, ωστόσο να διασαφηνίζεται το εάν σκοτώθηκε σε ισραηλινό ή παλαιστινιακό έδαφος. Ο Ravid Katz πιάστηκε αιχμάλωτος μετά την επίθεση των παρατσρατιωτικών στο κιμπούτς Nir Oz και είναι αδερφός της Doron Katz Asher, η οποία αφέθηκε ελεύθερη την περασμένη Παρασκευή, πρώτη ημέρα της 4ήμερης εκεχειρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ravid Katz ήταν πατέρας τριών παιδιών, ανάμεσα τους και ενός κοριτσιού ηλικίας μόλις 6 μηνών. Αυτή είναι και η τρίτη φορά που το Ισραήλ επιβεβαιώνει τον θάνατο «ομήρου» της Χαμάς, μετά τον θάνατο της 19χρονης στρατιωτικού Noa Marciano και της 65χρονης Yehudit Weiss, τα ίχνη της οποίας βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ισραήλ δεν είχε επιβεβαιώσει τον -ανακοινωμένο από την Ισλαμική Τζιχάντ– θάνατο της 76χρονης Hanna Katzir, η οποία, τελικά, ήταν ζωντανή, όπως αποδείχθηκε από το γεγονός ότι απελευθερώθηκε την Παρασκευή.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This