Συνελήφθη στην Γαλλία Ρουμάνος γκουρού αίρεσης και 40 μέλη – Κατηγορίες για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων

O Γκρεγκόριαν Μπιβολάρου, 71 ετών σήμερα, εγκέφαλος της Misa

Must Read

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμφανιζόταν ως αίρεση ταντρικής γιόγκα, προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Την Τρίτη συνελήφθησαν 41 άτομα, ανάμεσά τους και ο Ρουμάνος πνευματικός εγκέφαλος, με την κατηγορία του βιασμού και εμπορίας ανθρώπων.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται ο Γκρεγκόριαν Μπιβολάρου, 71 ετών, ο Ρουμάνος γκουρού και ιδρυτής αυτού του αμφιλεγόμενου διεθνούς κινήματος γιόγκα, διευκρίνισε προσκείμενη πηγή στην έρευνα προσθέτοντας ότι συνελήφθησαν και άλλα φερόμενα ως “σημαντικά στελέχη” της αίρεσης στην Γαλλία.

Οι συλλήψεις αυτές, που αποκάλυψε η εφημερίδα Libération, έγιναν στην περιοχή του Παρισιού και την νοτιοδυτική Γαλλία.

Σχεδόν 175 αστυνομικοί μετείχαν στην μεγάλη αυτή επιχείρηση, που συντονίζεται από το Κεντρικό Γραφείο για την καταστολή της βίας κατά προσώπων. Κατά την διάρκεια των συλλήψεων, 26 γυναίκες που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του κινήματος απελευθερώθηκαν.

Το Κίνημα για την πνευματική ολοκλήρωση προς το απόλυτο (Misa), όπως ονομάζεται, έχει πολλές σχολές γιόγκα και άλλα υποκαταστήματα. “Είναι δύσκολο να αναφερθεί ο αριθμός των οπαδών” αλλάείναι αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι ανέφερε η ίδια πηγή.

Η γαλλική Δικαιοσύνη άρχισε προκαταρκτική εξέταση τον Ιούλιο του 2023 για κατάχρηση αδυναμίας, αρπαγή στο πλαίσιο συμμορίας, βιασμούς και εμπορία ανθρώπων.

Στα τέλη Ιουλίου του 2022 η Διυπουργική Αποστολή Επαγρύπνησης και Καταπολέμησης των Σεχταριστικών Εκτροπών είχε στείλει αναφορά στην Δικαιοσύνη μετά την ενημέρωσή της από τον Σύνδεσμο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 12 καταγγελίες από μέλη του κινήματος Misa, διευκρίνισε δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το κίνημα Misa, που έγινε Atman κατά την επέκτασή του εκτός Ρουμανίας, δίδασκε γιόγκα, με στόχο να “συντονίζει τα θύματα να δεχθούν σεξουαλικές σχέσεις μέσω τεχνικών διανοητικής χειραγώγησης που αποσκοπούσαν στην κατάργηση κάθε έννοιας συναίνεσης“.

Η αίρεση αυτή προέτρεπε τις γυναίκες θύματα να “δέχονται σεξουαλικές σχέσεις με τον αρχηγό της οργάνωσης” και/ή “να επιδίδονται σε πορνογραφικές πρακτικές επί χρήμασι στη Γαλλία και το εξωτερικό“.

Πηγή φωτό: Libération Twitter

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This