Ρωσική παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Για «κλοπή» και «αποικιοκρατική παράδοση» μίλησε η Ζαχάροβα

Επίθεση κατά Γάλλων και Βρετανών: «Τα μουσεία τους είναι σε γενικές γραμμές αποθήκες των κλεψιμαίικων από τις αποικίες»

Must Read

Η Μαρία Ζαχάροβα σχολιάζοντας την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα και το διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία, έκανε λόγο για «τυπικό δείγμα αποικιοκρατίας», ενώ συνέκρινε την κλοπή των Γλυπτών με ό,τι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία και την καταστροφή πολιτιστικών και λατρευτικών έργων.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ είπε μεν ότι όσα συνέβησαν είναι «θέμα διμερών σχέσεων» Ελλάδας και Βρετανίας, αλλά επεσήμανε πως «όλα αυτά (Γλυπτά) έχουν όντως κλαπεί. Εννοώ όσα αποτελούν κληρονομιά του Βρετανικού Μουσείου, του Λούβρου και των τμημάτων τους για την Αρχαία Αίγυπτο, την Αρχαία Ελλάδα και την αρχαιότητα συνολικά, όλα όσα έφθασαν εκεί μέσω της απομάκρυνσής τους από την Ελλάδα και την Αίγυπτο παράνομα, αντικανονικά».

Και συνέχισε:

«Ό,τι εξήχθη από Γάλλους και Βρετανούς στρατιωτικούς ή ακόμη και διπλωμάτες με απολύτως επινοημένες προφάσεις, ότι δήθεν δεν εξήγαγαν πολιτιστικές αξίες ή τις εξήγαγαν κατά κάποιο τρόπο προσωρινά – αυτό ακριβώς είναι η ίδια η κλοπή. Είναι αποικιοκρατική παράδοση. Σε όλη τους τη ζωή, επί πολλούς αιώνες άρπαζαν σε διάφορες γωνιές του κόσμου εθνικούς θησαυρούς. Τα μουσεία τους είναι σε γενικές γραμμές αποθήκες των κλεψιμαίικων από τις αποικίες».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα «βλέπουμε τη συνέχεια αυτής της λογικής, ήδη με το παράδειγμα της Ουκρανίας. Ο χρυσός των Σκυθών, για παράδειγμα, είναι το ίδιο πράγμα. Ή το παράδειγμα των κειμηλίων, που είναι πολύτιμα από πολιτιστική και θρησκευτική άποψη και εξάγονται ή έχουν ήδη εξαχθεί από ορθοδόξους ναούς της Ουκρανίας, από μουσεία της Ουκρανίας. Όλα είναι το ίδιο. Δυστυχώς, αυτή η αποικιοκρατική ληστεία πολιτιστικών αξιών συνεχίζεται».

*φωτογραφία: https://mid.ru

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This