Προκλητικός ο Σούνακ: Είμαστε οι νόμιμοι κάτοχοι των Γλυπτών – Δεν γίνεται να επιστραφούν ούτε να δανειστούν

Για να συμφωνηθεί δανεισμός, ο αποδέκτης πρέπει να αναγνωρίσει την νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει

Must Read

Συνέχεια στο ελληνοβρετανικό ζήτημα που έχει ανακύψει τα τελευταία 24ωρα με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα δίνει ο Ρίσι Σούνακ. Ο πρωθυπουργός του Ηωνμένου Βασιλείου δίνει την δική του απάντηση για την επιστροφή ή τον δανεισμό στην χώρα μας από το Βρετανικό Μουσείο και υποστηρίζει πως «τα Μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα εκείνη την εποχή».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου για το Κλίμα, στο Ντουμπάι, ο Σούνακ δήλωσε: «Είναι πολύ σαφές ότι από νομική άποψη τα Μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό».

Στην συνέχεια επεσήμανε: «Νομίζω ότι ο δικτυακός τόπος του Βρετανικού Μουσείου λέει ότι για να συμφωνηθεί δανεισμός, ο αποδέκτης πρέπει να αναγνωρίσει την νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει τα αντικείμενα. Νομίζω ότι οι Έλληνες δεν έχουν δηλώσει ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή πρόθυμοι να το κάνουν αυτό. Η άποψή μας και η θέση μας επ’ αυτού είναι ξεκάθαρη: τα Μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα εκείνη την εποχή».

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This