Bloomberg: «Ο Πούτιν κερδίζει»

Must Read

Μόλις πριν από λίγους μήνες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απειχε από τη σύνοδο κορυφής των BRICS, των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών, στη Νότια Αφρική επειδή φοβήθηκε τη σύλληψη μετά το ένταλμα του διεθνούς δικαστηρίου, για κατηγορίες «εγκλημάτων πολέμου».

Σήμερα, λίγους μήνες μετά, γίνεται δεκτός με «κόκκινο χαλί» από τις δύο μεγαλύτερες δυνάμεις του Κόλπου, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στο σχετικό άρθρο του, το δίκτυο Bloomberg. 

Η αυριανή επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία υπογραμμίζει την προθυμία των κορυφαίων παραγωγών ενέργειας και των μακροχρόνιων εταίρων των ΗΠΑ να συνάψουν σχέσεις με τη Μόσχα.

Στιγμιότυπο από την «αυτοκρατορική» υποδοχή του Πούτιν στον κόλπο:

Είναι αλήθεια ότι η Μόσχα εξαντλεί τους πόρους της για να διατηρήσει την πολεμική επέλαση στην Ουκρανία και έχει δει το άλλοτε κυρίαρχο ευρωπαϊκό εμπόριο της να καταρρέει.

Ωστόσο, η περιοδεία του Πούτιν στον Κόλπο δείχνει ότι είναι σε θέση να οικοδομήσει δεσμούς με άλλα μέρη του πλανήτη, σε μια νέα ένδειξη ρωσικής ανθεκτικότητας.

Η προσανατολισμένη στον πόλεμο ρωσική οικονομία ανακάμπτει ανεξάρτητα, επωφελούμενη και το εμπόριο σιτηρών. Ο ουκρανικός στρατός αγωνίζεται εν τω μεταξύ να ξανακερδίσει το σχεδόν 20% της κατεχόμενης επικράτειάς του εν μέσω ενός αιματηρού αδιεξόδου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες έχουν μέχρι στιγμής μπλοκάρει την έγκριση του Κογκρέσου για περισσότερη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ενώ η κούραση αυξάνεται στην Ευρώπη από τις φαινομενικά ατελείωτες μάχες.

Ενισχύοντας τη θέση της Ρωσίας, η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς έχει στρέψει την προσοχή του κόσμου στη Μέση Ανατολή.

Όταν αυτά τα γράφει το Bloomberg, οι τίτλοι τέλους για την Ουκρανία είναι κοντά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This