Στα δικαστήρια «σέρνουν» τη Μαρίν Λεπέν για ενδεχόμενη κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ

Ανάμεσα στους δεκάδες κατηγορούμενους για την υπόθεση φιγουράρει και το όνομα του 94χρονου πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν!

Must Read

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί η Μαρίν Λεπέν, καθώς το κόμμα της εμπλέκεται σε υπόθεση πιθανής κατάχρησης κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία να έχει ορισθεί για τις 27 Μαρτίου 2024 και τη δίκη να αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα γαλλικών μέσων ενημέρωσης, η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς θα δικαστεί μαζί με άλλους 27 κατηγορούμενους για την υπόθεση, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο 94χρονος πατέρας της Λεπέν, Ζαν-Μαρί, ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος.

Στόχος της έρευνας η οποία ξεκίνησε το 2016, είναι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να εξακριβωθεί εάν το -επονομαζόμενο τότε- «Εθνικό Μέτωπο» είχε χρησιμοποιήσει κονδύλια που προορίζονταν για βοηθούς ευρωβουλευτών, προκειμένου να πληρώσει υπαλλήλους του κόμματος. Βάσει νομοθεσίας, στους ευρωβουλευτές διατίθενται κεφάλαια για την κάλυψη δαπανών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τους βοηθούς τους, αλλά δεν επιτρέπεται η χρήση τους για κομματικά έξοδα.

«Αμφισβητούμε επισήμως τις κατηγορίες σε βάρος των ευρωβουλευτών μας και των βοηθών τους», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Εθνικός Συναγερμός» (RN), κόμμα με το οποίο η Μαρίν Λεπέν διεκδίκησε την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2017 και του 2022, ενώ ενδέχεται να θέσει για τρίτη φορά υποψηφιότητα το 2027.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This