Νετανιάχου προς μαχητές Χαμάς: «Παραδοθείτε τώρα» – «Αγγίζουν» τους 18.000 οι νεκροί άμαχοι στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί σε άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Must Read

Tην «αρχή του τέλους» της Χαμάς προαναγγέλλουν οι εικόνες των τελευταίων ημερών με πολυάριθμους μαχητές του παλαιστινιακού κινήματος να αφήνουν τα όπλα τους και παραδίνονται στους Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Καταθέτουν τα όπλα και παραδίδονται στους γενναίους στρατιώτες μας. Θα χρειαστεί χρόνος. Ο πόλεμος συνεχίζεται, αλλά αυτή είναι η αρχή του τέλους της Χαμάς», τόνισε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στα πλάνα με τους ημίγυμνους αιχμαλώτους που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και πρόσθεσε: «Λέω στους τρομοκράτες της Χαμάς: Τελείωσε. Μην πεθάνετε για (τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία) Σινουάρ. Παραδοθείτε τώρα!».

Ωστόσο, η Χαμάς διαψεύδει πως οι συγκεκριμένες εικόνες αφορούν μαχητές της που παραδίνονται, παρά υποστηρίζει πως πρόκειται για άμαχους πολίτες της Γάζας, τούς οποίους οι IDF συλλαμβάνουν και μεταφέρουν σε άγνωστο προορισμό.

Στο μεταξύ, ο Άσραφ Αλ Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Γάζα, ανέφερε σήμερα Κυριακή πως περίπου 18.000 είναι οι άμαχοι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας πως οι τραυματίες από τις επιθέσεις φτάνουν τους 49.500 από την έναρξη του πολέμου στης 7 Οκτωβρίου. Τόνισε δε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, πως στους παραπάνω αριθμούς συμπεριλαμβάνονται οι 297 νεκροί και οι περισσότεροι από 550 τραυματίες του τελευταίου 24ώρου.

^

Ο ΠΟΥ καλεί σε άμεση παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Ψήφισμα που προτάθηκε από το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, το Κατάρ και την Υεμένη και ζητά την άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), με το εν λόγω ψήφισμα να αφορά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη χορήγηση αδειών εξόδου σε ασθενείς, την παροχή φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού σε αμάχους και την πρόσβαση σε οποιονδήποτε στερείται την ελευθερία του να έχει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Το ψήφισμα των 34 κρατών-μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, το οποίο έρχεται τη στιγμή που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «λάκισε» και δεν ενέκρινε, τελικά, ψήφισμα για μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω αμερικανικού βέτο, καλεί σε «άμεση, διαρκή και ανεμπόδιστη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας» στη Λωρίδα της Γάζας. Το ψήφισμα εκφράζει επίσης τη «σοβαρή ανησυχία» του για την ανθρωπιστική κατάσταση και την «εκτεταμμένη καταστροφή» και ζητά την προστασία όλων των αμάχων.

Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον συμφώνησε μεν να μην εναντιωθεί στην υιοθέτηση του ψηφίσματος, σημείωσε, ωστόσο, ότι είχε «σοβαρές επιφυλάξεις», τονίζοντας ότι «λυπάται για την έλλειψη ισορροπίας στο ψήφισμα». Από την πλευρά της, η Αυστραλία εξέφρασε τις αντιρρήσεις της, λέγοντας ότι στο ψήφισμα δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά στις αιματηρές επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, οι οποίες ήταν «ο καταλύτης για την τρέχουσα καταστροφική κατάσταση».

^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This