Οι δημοσιογράφοι στο στόχαστρο των Ισραηλινών: Χτύπησαν φωτορεπόρτερ του Anadolu, σκότωσαν εικονολήπτη του Al Jazeera

Must Read

Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε βίαια την Παρασκευή στον φωτορεπόρτερ του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, Μουσταφά Αλκαρούφ, ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη καθώς μια ομάδα Παλαιστινίων συγκεντρώθηκε στη συνοικία Wadi al-Joz κοντά στο τέμενος Al-Aqsa για να προσευχηθεί, εν μέσω περιορισμών που επιβλήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στις προσευχές της Παρασκευής στο τζαμί, περιορισμοί που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες 10 εβδομάδες.

Η ισραηλινή αστυνομία, που έστησε οδοφράγματα στην περιοχή, απείλησε πρώτα με όπλα τον Αλκάρουφ που κάλυπτε τις εξελίξεις και στη συνέχεια τον έριξε στο έδαφος χτυπώντας τον και κλωτσώντας τον, ενώ βρισκόταν κάτω.

Ο παλαιστινιακής καταγωγής φωτορεπόρτερ, δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο και το σώμα του και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Makassed.

Αργότερα και αφού τα πλάνα της επίθεσης είχαν κυκλοφορήσει παντού και είχε ξεσπάσει σάλος, το ισραηλινό Ynet News μετέδωσε ότι οι δύο αστυνομικοί που ενεπλάκησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και ξεκίνησε έρευνα εναντίον τους.

Η αστυνομία του Ισραήλ με τη σειρά της ανακοίνωσε το εξής:

«Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο Διοικητής της Συνοριακής Αστυνομίας ανέστειλε αμέσως τους εμπλεκόμενους αξιωματικούς. Αυτή η απόφαση υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για λογοδοσία και διατήρηση των υψηλότερων επαγγελματικών προτύπων στις τάξεις μας. Έχει ξεκινήσει έρευνα από το Τμήμα Εσωτερικών Ερευνών της Αστυνομίας για να εξεταστούν ενδελεχώς οι συνθήκες γύρω από το συμβάν».

Θρήνος στο Al Jazeera

Την ίδια περίπου στιγμή, γινόταν γνωστό ότι ένας εικονολήπτης του δικτύου Al Jazeera σκοτώθηκε από επίθεση με drone, ενώ έκανε ρεπορτάζ για τον προηγούμενο βομβαρδισμό ενός σχολείου που χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο εκτοπισμένων στη νότια Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε ο αραβικός τηλεοπτικός σταθμός.

Ο εικονολήπτης Samer Abu Daqqa τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση στο σχολείο Farhana στο Khan Younis και πέθανε από τα τραύματά του, καθώς δεν επετράπη από τους Ισραηλινούς στα ασθενοφόρα να φτάσουν έγκαιρα στην περιοχή, μετέδωσε το Al Jazeera.

«Μετά τον τραυματισμό του, αφέθηκε να αιμορραγεί μέχρι θανάτου για περισσότερες από πέντε ώρες, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εμπόδισαν τα ασθενοφόρα και τα σωστικά συνεργεία να τον φτάσουν, αρνούμενοι την τόσο αναγκαία επείγουσα περίθαλψη», ανέφερε το Al Jazeera.

Ο επικεφαλής ανταποκριτής του Al Jazeera στη Γάζα, Wael al-Dahdouh τραυματίστηκε στο χέρι στην επίθεση, αλλά κατάφερε να φτάσει σε ένα κοντινό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο Dahdouh έγινε γνωστός στους τηλεθεατές σε όλη τη Μέση Ανατολή, αφού έμαθε τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης ότι η σύζυγος, ο γιος, η κόρη και ο εγγονός του, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Οι δύο μήνες του πολέμου στη Γάζα μετρούν τουλάχιστον 64 νεκρούς ρεπόρτερ και εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This