Λιβύη: Λαθρεμπόριο χρυσού με την Τουρκία από τους τρομοκράτες που στηρίζουν την παράνομη κυβέρνηση!

Must Read

Μια πολιτοφυλακή, που λαμβάνει χρηματοδότηση από τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπά, κατηγορείται για λαθρεμπόριο τόνων χρυσού από την πόλη Μισράτα στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου. Η «Κοινή Δύναμη Επιχειρήσεων» (JOF), επίσης γνωστή ως αλ Μοσταράκα, κατηγορείται από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας για λαθρεμπόριο χρυσού μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Μιστράτα.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο ακυρώθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών στις 16 Δεκεμβρίου. Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας, συνδεόμενη με την κυβέρνηση του Ντμπεϊμπά, κατηγορεί την JOF ότι επιτέθηκε στο προσωπικό της και απήγαγε άλλους κατά την επιθεώρηση της αποστολής χρυσού προς την Τουρκία. Η υπηρεσία απαλλάσσεται πλέον από την ευθύνη για παραβιάσεις ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο Μισράτα.

Η διαρροή τηλεφωνικής κλήσης ανάμεσα στον διοικητή της JOF, Αμπντουλκασίμ αλ Σαμάντι, και τον επικεφαλής του τελωνείου στο αεροδρόμιο Μισράτα, Φατί Μαχλούφ, αποκαλύπτει κατηγορίες για λαθραία δραστηριότητα με τον χρυσό. Ωστόσο, ο Μαχλούφ αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η ηχογράφηση είναι πλαστή.

Ο Μαχλούφ υπεραμύνεται της νομιμότητας της εξαγωγής χρυσού μέσω νομικών ελέγχων και εγγυήσεων μέχρι την εξόφλησή του. Επισημαίνει ότι η JOF επιβλέπει τις εξαγωγές χρυσού και αργύρου, μελετά και προετοιμάζει τα σχετικά δεδομένα για τη Διεύθυνση Τελωνείων της Μισράτα.

Οι κατηγορίες προκάλεσαν αντιδράσεις και αιτήματα για έρευνα στη Λιβύη. Η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγράψει τη συμμετοχή της JOF σε αναγκαστικές εξαφανίσεις, βασανιστήρια και αυθαίρετες κρατήσεις. Παρά τις παραβιάσεις, ο Ντμπεϊμπά ενέκρινε την καταβολή 100 εκατομμυρίων LYD (21,6 εκατομμυρίων $) στη JOF τον Φεβρουάριο του 2022. Η JOF συμμετείχε ενεργά στις μάχες εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στη δυτική Λιβύη το 2019.

Οι αντιφάσεις και οι κατηγορίες ενισχύουν το κλίμα εντάσεων στη χώρα, ενώ αυξάνονται οι κλήσεις για έρευνα και αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από τα γεγονότα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Λιβύη έχει καταστεί σφηκοφωλιά Τούρκων και ισλαμιστών τρομοκρατών που χρησιμοποιούνται για να καταδυναστεύουν τον λαό, να απαγορεύουν την διεξαγωγή νόμιμων εκλογών και φυσικά να απειλούν την πατρίδα μας, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραμένει απλός παρατηρητής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This