Ο Μπερίσα κάλεσε τους οπαδούς του σε ανυπακοή για ανατροπή του Ράμα

Οι κινήσεις και οι επόμενες ενέργειές του

Must Read

Το «ντέρμπι» συνεχίζεται στην Αλβανία!

Ο Σαλί Μπερίσα κάλεσε τους οπαδούς του σε πολιτική ανυπακοή απέναντι στην κυβέρνηση Ράμα με στόχο, όπως είπε ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, την ανατροπή της.

Μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στα Τίρανα ο Μπερίσα που ηγείται ουσιαστικά αντιπολιτευτικής κίνησης κατά του Ράμα, χαρακτήρισε την σημερινή κυβέρνηση καθεστώς, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι ελέγχει όλες τις εξουσίες προς όφελος του οργανωμένου εγκλήματος και μερίδας ολιγαρχών…

Προειδοποίησε δε, τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ότι έχει μαζί τους ανοιχτούς λογαριασμούς! Η συγκέντρωση διεξήχθη μπροστά στο κτίριο της Βουλής, την ώρα που εντός η Επιτροπή Βουλευτικών Εντολών και Δεοντολογίας, εξέταζε αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μπερίσα. με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να ανοίξει ο δρόμος για την σύλληψή του, ή να τεθεί, λόγω ηλικίας, σε κατ’ οίκον περιορισμό! Ο Μπερίσα είναι 78 ετών και βάσει της αλβανικής νομοθεσίας δεν επιτρέπεται η φυλάκιση ατόμων άνω των 70 ετών εκτός ειδικών περιστάσεων.

Ο Μπερίσα, ωστόσο, αγνόησε τις εισαγγελικές και δικαστικές αποφάσεις τονίζοντας πως λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας απαιτείται σχετική απόφαση της Βουλής. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κηρύξει τον Μπερίσα persona non grata επικαλούμενες καταγγελίες ενόσω ήταν πρωθυπουργός. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην διάσπαση το Δημοκρατικό Κόμμα -το ισχυρότερο στην αντιπολίτευση– το οποίο εξάλλου ο ίδιος ίδρυσε. Ο Μπερίσα πάντως έχει με το μέρος του το μεγαλύτερο κομμάτι του κόμματος, με τον επίσημο πρόεδρο Λούλζλιμ Μπάσα να ηγείται της μειοψηφίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This