Δήμαρχος Νέας Υόρκης: «Εδώ μπορούν να συμβούν τα πάντα, ακόμη και μια… 11η Σεπτεμβρίου»

Σχόλιο... για περαιτέρω σχολιασμό

Must Read

Σε εντελώς άστοχο σχόλιο προχώρησε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς!

«Στην πόλη μπορούν να συμβούν τα πάντα, ακόμη… και μια 11η Σεπτεμβρίου», είπε και άφησε με το στόμα ανοιχτό όσους τον άκουσαν. Με τις αναμνήσεις φυσικά να φέρνουν στον νου μαύρες στιγμές από το παρελθόν (2001).

Το σχόλιο που έκανε ο δήμαρχος προκάλεσε αίσθηση και αποτέλεσε την αφορμή να ξεσπάσει σάλος στα μίντια, καθώς η δήλωση έγινε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό! Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Άνταμς για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι η Νέα Υόρκη είναι «η σπουδαιότερη πόλη στον κόσμο» ήταν η απρόβλεπτη καθημερινότητα σε αυτήν, όπως για παράδειγμα οι… τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα στους δίδυμους πύργους. Ένας συσχετισμός στην σκέψη του που μόνο ως σύγχυση μπορεί να χαρακτηριστεί.

«Νέα Υόρκη. Είναι ένα μέρος όπου κάθε ημέρα που ξυπνάς, μπορείς να ζήσεις τα πάντα: ένα αεροπλάνο να πέφτει στο (Παγκόσμιο) Κέντρο Εμπορίου μας ή κάποιον να γιορτάζει το άνοιγμα μιας νέας επιχείρησης», είπε ο Άνταμς στον τηλεοπτικό σταθμό PIX11, όταν του ζητήθηκε να κάνει έναν απολογισμό της χρονιάς. «Είναι μια πάρα πολύ περίπλοκη πόλη, για αυτό είναι η σπουδαιότερη πόλη στον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο Έρικ Άνταμς είναι ο δεύτερος Αφροαμερικανός δήμαρχος στην ιστορία της Νέας Υόρκης (ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2022), πρώην αστυνομικός διευθυντής και ιδιαίτερα δημοφιλής στην συντηρητική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος. Προέκυψαν ωστόσο υποθέσεις που έπληξαν το κύρος του, όπως η καταγγελία για σεξουαλική επίθεση το 1993 και η έρευνα του FBI για χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο 63χρονος Άνταμς έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχετικά με την εισροή μεταναστών και αιτούντων άσυλο στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με όσα λέει, το μεταναστευτικό κύμα απειλεί να «καταστρέψει» την αμερικανική μεγαλούπολη. «Το μελανό σημείο (του 2023) είναι ξεκάθαρα οι 150.000 μετανάστες και αιτούντες άσυλο που αποτελούν εμπόδιο στον δρόμο προς την ανάκαμψη της πόλης», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This