Νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Χακάν Φιντάν με τον Άντονι Μπλίνκεν

Και για το Κυπριακό συζήτησαν οι δυο άντρες

Must Read

Και νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Η επικοινωνία ήταν αποτέλεσμα της απόφασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να εγκρίνει το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Για το θέμα ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι η διαδικασία συνεχίζεται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, αφού εκκρεμεί η έγκριση και από την Ολομέλεια.

Ο Χακάν Φιντάν αναφέρθηκε και στην πώληση αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία, λέγοντας ότι η τουρκική πλευρά αναμένει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Κογκρέσο να ενεργήσουν σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει!

Οι δυο άντρες συζητήθηκαν και τις εξελίξεις στη Γάζα, με την Άγκυρα να ζητάει την άμεση κατάπαυση του πυρός και την έναρξη διαπραγματεύσεων για μόνιμη ειρήνη στην περιοχή.

Πάντως σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This