Σεισμός 7,4 Ρίχτερ και μετασεισμός 6,5 στην Ιαπωνία – Κίνδυνος για τσουνάμι

Φόβοι για διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Χοκουρίκου

Must Read

Σεισμός προκαταρκτικά εκτιμώμενου μεγέθους 7,4 βαθμών έπληξε τη βόρεια κεντρική Ιαπωνία νωρίτερα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

 

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι κατά μήκος των παραλιακών περιοχών των νομαρχιών Ισικάουα, Νιιγκάτα και Τογιάμα.

 

«Μείνετε μακριά από τις ακτές»

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους καταγράφτηκε στις 11:00 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 05:00 ώρα Ελλάδας) στον θαλάσσιο χώρο 550 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο, κοντά στο νησί Τορισίμα, σε βάθος δέκα χιλιομέτρων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής. Ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στα νησιά ή στην περιοχή του Τόκιο, αλλά η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι ένα τσουνάμι θα μπορούσε να φτάσει το ένα μέτρο σε ύψος στα νησιά Ιζού και τα είκοσι εκατοστά στην ηπειρωτική Ιαπωνία που βρέχεται από τον Ειρηνικό και στα νησιά Ογκασάουρα. Είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται προειδοποίηση για τσουνάμι για τα νησιά Ιζού μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Τόβγκα το 2022. Μετά τον σεισμό παρατηρήθηκε ένα μικροσκοπικό τσουνάμι περίπου 30 εκατοστών στην περιοχή Yaene στο νησί Χατσιτζοτζίμα.

Η προειδοποίηση ζητά από τους κατοίκους στα νησιά της αλυσίδας Ιζού, που εκτείνονται νότια από την περιοχή του Τόκιο στο κύριο ιαπωνικό νησί Χονσού, να μείνουν μακριά από τις ακτές και τις εκβολές ποταμών. Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία συγκαταλέγεται στις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Ένας τεράστιος σεισμός το 2011 προκάλεσε τσουνάμι που κατέστρεψε τεράστιες εκτάσεις της βόρειας Ιαπωνίας και προκάλεσε κατάρρευση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Ο σεισμός σημειώθηκε την ημέρα που άρχισε η δεύτερη φάση της ρίψης επεξεργασμένων ραδιενεργών υδάτων από το κατεστραμμένο ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This