Λίστα Επστάιν: Έρχεται «βόμβα» για τον Μπιλ Κλίντον κι άλλους 176

Must Read

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αναμένεται να ταυτοποιηθεί ως ο «John Doe 36» όταν δημοσιοποιηθεί η λίστα με τους ατιμασμένους συνεργάτες του παιδοβιαστή Jeffrey Epstein από δικαστικές καταθέσεις. Η δημοσιοποίηση αναμένεται να γίνει αύριο, έπειτα από δικαστική απόφαση. Θα γινόταν σήμερα, αλλά λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, θα καθυστερήσει μία ημέρα.

Ο σφαγέας της Σερβίας, Μπιλ Κλίντον, 77 ετών, φέρεται να περιλαμβάνεται μεταξύ των δεκάδων υψηλού προφίλ συνεργατών του Έπσταϊν.

Οι ισχυροί φίλοι και γνωστοί του παιδόφιλου πρόκειται να αποκαλυφθούν στο πλαίσιο της αποσφράγισης των καταθέσεων των θυμάτων που διέταξε ο δικαστής λίγο πριν την Πρωτοχρονιά.

 

Περίπου 177 άτομα θα εντοπιστούν σε εκατοντάδες φακέλους που θα ρίξουν νέο φως στην επιχείρηση σεξουαλικής διακίνησης του Τζέφρι Επστάιν και στο δίκτυο επιρροής του. Σύμφωνα με το ABC News, ο πρώην Πρόεδρος Κλίντον είναι ο «Doe 36» και αναφέρεται σε περισσότερα από πενήντα από τα αρχεία.

Πολλές από τις νομικές καταθέσεις που εμπλέκουν το όνομά του Κλίντον, ενδυναμώνουν  την προσπάθεια των δικηγόρων της Βιρτζίνια Τζιούφρ να υποχρεώσουν τον Κλίντον να καταθέσει για τη σχέση του με τον Έπσταϊν.

 

Η Giuffre είπε ότι συνάντησε τον Κλίντον στο ιδιωτικό νησί του Epstein στην Καραϊβική, αλλά η Ghislaine Maxwell την διέψευσε, λέγοντας ότι ο πρώην Πρόεδρος δεν είχε πάει ποτέ στο διαβόητο νησί Little St. James. Τα προσωπικά ημερολόγια πτήσης που κρατούσε ένας από τους πιλότους του Έπσταϊν δεν έδειχναν τον Κλίντον στο νησί του Έπσταϊν.

Σύμφωνα με το ABC, οι εκπρόσωποι της Giuffre επικοινώνησαν με τους δικηγόρους της Κλίντον τότε το 2016, και εκείνοι απάντησαν λέγοντας ότι η κατάθεσή του δεν θα ήταν χρήσιμη γιατί δεν είχε πάει ποτέ στο νησί του Έπσταϊν.

Το αίτημα τελικά απορρίφθηκε από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ, Robert Sweet.

Το ABC αναφέρει ότι το όνομα του Κλίντον αναμένεται να αποσφραγιστεί στα αρχεία γύρω από τις προσπάθειες των Maxwell και Giuffre να πείσουν τον Jeffrey Epstein να απαντήσει σε ερωτήσεις, αφού ο τελευταίος επικαλέστηκε συχνά τα συνταγματικά του δικαιώματα κατά της αυτοενοχοποίησης.

 

Η Κλίντον και ο Έπσταϊν διατηρούσαν στενή σχέση στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και το 2002 σημειώθηκε ότι ο πρώην Πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει το τζετ του Έπσταϊν για μια ανθρωπιστική αποστολή σε πολλά αφρικανικά έθνη.

Οι εκπρόσωποι του πρώην προέδρου έχουν πει εδώ και καιρό ότι ο Κλίντον διέκοψε τις σχέσεις με τον Επστάιν το 2005.

Το 2019, όταν ο Έπσταϊν συνελήφθη για σεξουαλική διακίνηση παιδιών, ο εκπρόσωπος του Κλίντον είπε ότι ο πρώην πρόεδρος δεν γνωρίζει «τίποτα» για τα εγκλήματα του Έπσταϊν και ότι δεν του είχε μιλήσει για πάνω από μια δεκαετία.

Η δικαστής Λορέτα Πρέσκα αποφάσισε την «πλήρη αποσφράγιση» δίπλα στα ονόματα των 177 «Does» (Είναι τα άτομα που αναφέρονται με αυτό το προσωνύμιο στα δικόγραφα για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους) που είναι φίλοι του Επστάιν, στρατολόγοι, θύματα και άλλοι των οποίων τα ονόματα θα αποκαλυφθούν όταν το υλικό δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Το υλικό σχετίζεται με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης που άσκησε η κατήγορος του πρίγκιπα Άντριου, Βιρτζίνια Ρόμπερτς στη Νέα Υόρκη εναντίον της «κυρίας» του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ.

Η Ρόμπερτς μήνυσε την Μάξγουελ για συκοφαντική δυσφήμιση το 2016 και ενώ η υπόθεση διευθετήθηκε, η εφημερίδα The Miami Herald – η οποία δημοσίευσε μια έκθεση βόμβα για τον Έπσταιν που οδήγησε στη σύλληψή του το 2019 – την μήνυσε εκ νέου για να δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα.

Η λίστα που θα δημοσιοποιηθεί, περιλαμβάνει και εργαζόμενους στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική, όπου έγιναν μερικές από τις χειρότερες κακοποιήσεις που διέπραξε.

Στην απόφασή της, η Δικαστής Πρέσκα έδωσε 14 ημέρες για να ασκήσει έφεση οποιοσδήποτε  είχε αντίρρηση για τη δημοσιοποίηση των εγγράφων, μετά τις οποίες θα αποσφραγίζονταν.

Θα υπάρχουν έγγραφα για ένα από τα θύματα του πρίγκιπα Άντριου, το οποίο ισχυρίζεται ότι χάιδευε τα στήθη του στην έπαυλη του Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη.

Θα υπάρχει επίσης υλικό για τη Haley Robson, η οποία κατονομάστηκε ως στρατολόγος στα αστυνομικά αρχεία της αρχικής έρευνας του Epstein το 2006 στο Palm Beach – αν και πιο πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι ήταν και αυτή θύμα.

Η κατάθεση υποδηλώνει ότι ορισμένα έγγραφα θα σχετίζονται με τον Jean-Luc Brunel, έναν Γάλλο που ήταν κοντά στον Επστάιν και φέρεται να κακοποίησε πολλές νεαρές γυναίκες. Ο Μπρουνέλ κρεμάστηκε σε ένα κελί φυλακής του Παρισιού το 2022, ενώ περίμενε τη δίκη για μια σειρά από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα έγγραφα της υπόθεσης κυκλοφόρησαν αποσπασματικά από το 2019, όταν η πρώτη παρτίδα δημοσιοποιήθηκε λίγες μέρες πριν ο Έπσταϊν απαγχονιστεί επίσης στη φυλακή, ενώ περίμενε τη δίκη για κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση.

Μεταξύ των αποκαλύψεων σε προηγούμενες παρτίδες εγγράφων ήταν τα email μεταξύ του Andrew και του Epstein το 2015, όταν η Roberts έκανε ισχυρισμούς για αυτόν.

Η παρτίδα των 177 Does είναι η τελευταία ομάδα και περιλαμβάνει πολλούς που ειδοποιήθηκαν από το δικαστήριο αλλά δεν είχαν αντίρρηση για τη δημοσιοποίηση εγγράφων με το όνομά τους.

Το υλικό είναι πιθανό να περιλαμβάνει καταθέσεις, email, νομικά έγγραφα και άλλο υλικό που δεν είχε δημοσιοποιηθεί προηγουμένως.

Τα πρόσωπα 3,4 φαίνεται να είναι ο Μάιλς και η Κάθι Αλεξάντερ, ένα ζευγάρι από τη Νότια Αφρική που διαχειριζόταν το Little St James, το ιδιωτικό νησί του Epstein στην Καραϊβική, για χρόνια.

Η δικαστής Πρέσκα ανέφερε μια συνέντευξη του 2011 που έδωσε το ζευγάρι στην Daily Mail ως έναν από τους λόγους για τους οποίους τα ονόματά τους έπρεπε να δημοσιοποιηθούν

Στη συνέντευξη το ζευγάρι υποστήριξε ότι δεν ήταν η θέση τους να «κρίνουν» άλλους ανθρώπους, παρόλο που υποψιάζονταν ότι κάποια από τα κορίτσια στο νησί ήταν μικρά.

Η Κάθι περιέγραψε πώς έφτασε ο δούκας της Υόρκης με έναν ξανθό χειρουργό στα 30 της και ότι ούρησε στο πόδι της όταν πάτησε έναν αχινό.

Η δόση των εγγράφων θα περιλαμβάνει επίσης εκείνα που αναφέρονται στην Annie Farmer, μια από τις γυναίκες που κατέθεσαν στη δίκη της Maxwell – η οποία προσδιορίζεται ως Doe 63 καθώς η δικαστής Preska αναφέρει μια συνέντευξη που έδωσε και σημειώσεις που κατέθεσε με το όνομά της.

Το Doe 64 φαίνεται να αναφέρεται στην αδερφή του Farmer, Maria, καθώς αναφέρει την ίδια συνέντευξη με την αδερφή της, στην οποία μίλησαν και οι δύο.

Ο Doe 67 είναι ένας από τους στρατολόγους που ονομάστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της Maxwell επειδή παρέσυρε ένα 14χρονο κορίτσι στον ιστό του Epstein.

Η Carolyn Adriano, η οποία κατέθεσε στη δίκη της Maxwell ότι είχε στρατολογηθεί σε ηλικία 14 ετών και ότι βιάστηκε επανειλημμένα από τον Epstein, αναγνωρίζεται ως Doe 5 λόγω μιας συνέντευξης που ανέφερε η απόφαση. Η συγκεκριμένη κοπέλα  πέθανε φέτος από υπερβολική δόση σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Φλόριντα.

Το Doe 23 φαίνεται να είναι ο Brunel καθώς αναφέρεται σε ένα άτομο που «υπόκειτο σε μια ευρέως δημοσιευμένη ποινική δίωξη στο εξωτερικό για σεξουαλική εμπορία».

Ο Brunel συνελήφθη για το έγκλημα στη Γαλλία, αλλά «αυτοκτόνησε» πριν προλάβει να δικαστεί.

Ο Doe 24 είναι ο μόνος που προσδιορίζεται με το όνομά του, ο καθηγητής Νομικής του Χάρβαρντ Άλαν Ντερσοβίτζ, ο οποίος ζήτησε δημόσια να δημοσιοποιηθεί όλο το υλικό που σχετίζεται με αυτόν.

Η δικαστής Πρέσκα ανέφερε μια συνέντευξη που έδωσε στο NBC News ως αιτία για την αποσφράγιση υλικού που σχετίζεται με το Doe 44.

Μεταξύ εκείνων που μίλησαν ανοιχτά σε εκείνη τη συνέντευξη ήταν ο Ρόμπερτς και το θύμα του Έπσταϊν, η Ανούσκα Ντε Γεωργίου, μαζί με την Chauntae Davies, μια άλλη γυναίκα που λέει ότι βιάστηκε επανειλημμένα από τον παιδόφιλο.

Στη συνέντευξη εμφανίζονται επίσης τα θύματα του Epstein, Jennifer Aroaz και Rachel Benavidez – δεν είναι σαφές σε ποιο πρόσωπο αναφέρεται η απόφαση.

Η Doe 154 είναι η Haley Robson, η οποία μίλησε στη σειρά του Netflix Filthy Rich για τα εγκλήματα του Epstein και περιέγραψε πώς ήταν ήδη θύμα βιασμού από την ηλικία των 16 ετών όταν την έπιασαν στον ιστό του.

Στη συνέντευξη που επικαλείται η δικαστής Πρέσκα, η Ρόμπσον λέει ότι η εικόνα της όπως απεικονίζεται στις αστυνομικές αναφορές – καυχιόταν ότι ήταν σαν τη Χάιντι Φλάις, τη διαβόητη κυρία του Χόλιγουντ– δεν ήταν αρκετά ώριμη για να καταλάβει τι της συνέβαινε εκείνη την εποχή.

Μέχρι στιγμής μόνο μικρά αποσπάσματα από τις καταθέσεις της έχουν δημοσιοποιηθεί, και αυτά ήταν καταδικαστικά για τον Δούκα.

Αύριο λοιπόν, τα σπουδαία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This