Λίστα Επστάιν: Τα πρώτα ηχηρά ονόματα

Με το σταγονόμετρο εντέλει δημοσιοποιούνται τα αρχεία της πολύκροτης υπόθεση του καταδικασμένου παιδεραστή

Must Read

Τα εκρηκτικά έγγραφα του δικαστηρίου για την υπόθεση του παιδεραστή Τζέφρι Έπσταϊν αποκάλυψαν ότι ο δισεκατομμυριούχος ανώμαλος είπε σε ένα από τα θύματά του ότι στον Μπιλ Κλίντον «αρέσουν τα μικρά κορίτσια» και περιγράφει λεπτομερώς τους ισχυρισμούς για τη θωπεία του πρίγκιπα Άντριου στο σπίτι του παιδόφιλου.

Υπήρξαν αναφορές για την προηγούμενη φιλία του Έπσταϊν με τον Μπιλ Κλίντον —ο οποίος δεν κατηγορείται— και για τον Πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος προηγουμένως είχε διευθετήσει μια αγωγή με κατηγορία ότι έκανε σεξ με μια 17χρονη που ταξίδεψε με τον Έπσταϊν.

Το ABC News ανέφερε ότι ο Μπιλ Κλίντον είναι ο «Doe 36», που αναφέρεται σε περισσότερα από 50 έγγραφα.

Η κατήγορος του Έπσταϊν, Johanna Sjoberg, κατέθεσε πρόσφατα ότι συνάντησε κάποτε τον Μάικλ Τζάκσον στο σπίτι του Έπσταϊν στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, αλλά ότι δεν συνέβη τίποτα κακό.

Εν τω μεταξύ αποκαλύφθηκε ένα email που έστειλε ο Έπσταϊν στην Γκισλέιν Μάξγουελ, στο οποίο έλεγε ότι η κατήγορος Βιρτζίνια Τζιούφρι ισχυριζόταν ότι ο Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ είχε λάβει μέρος σε ένα «όργιο ανηλίκων»!

Τα έγγραφα που αποσφραγίζονται σχετίζονται με μήνυση που κατατέθηκε το 2015 από ένα από τα θύματα του Επστάιν, την Τζιούφρι, η οποία είναι μία από τις δεκάδες γυναίκες που μήνυσαν τον παιδόφιλο επειδή τις κακοποίησε στα σπίτια του στη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη, τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ και το Νέο Μεξικό.

Αυτή η μήνυση ήταν εναντίον της Γκισλέιν Μάξγουελ, της πρώην κοπέλας του Επστάιν που εκτίει τώρα ποινή φυλάκισης 20 ετών, επειδή βοήθησε στη στρατολόγηση και την κακοποίηση των θυμάτων του.

Η αγωγή της Τζιούφρι διευθετήθηκε το 2017, αλλά το δικαστήριο είχε κρατήσει ορισμένα έγγραφα σφραγισμένα λόγω ανησυχιών για τα δικαιώματα ιδιωτικότητας των θυμάτων του Επστάιν και άλλων, των οποίων τα ονόματα είχαν δημοσιευτεί κατά τη διάρκεια της δικαστικής μάχης.

Η Τζιούφρι ισχυρίστηκε ότι εξαναγκάστηκε σε «στενές» συναντήσεις με άτομα που σχετίζονται με τον Επστάιν, συμπεριλαμβανομένου του πρώην κυβερνήτη του Νέου Μεξικού Bill Richardson, του πρώην Αμερικανού γερουσιαστή George Mitchell και του δισεκατομμυριούχου Glenn Dubin. Ωστόσο, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της, χαρακτηρίζοντάς τους ψευδείς.

Στην κατάθεσή της τον Μάιο του 2016, η Sjoberg περιέγραψε ότι πήγε σε ένα δείπνο σε ένα από τα σπίτια του Επστάιν στο οποίο παρευρέθηκε επίσης ο μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Ισχυρίστηκε ότι εκείνος έκανε μαγικά κόλπα προτού τη ρωτήσει αν γνώριζε «ότι κορίτσια πληρώνονταν για να βρουν άλλα κορίτσια».

Ένας από τους βασικούς ισχυρισμούς εναντίον του Έπσταϊν και της Μάξγουελ, ήταν ότι μερικά από τα κορίτσια που πλήρωναν για σεξουαλικές πράξεις, στη συνέχεια ενεργούσαν ως στρατολόγοι για να του βρουν άλλα θύματα.

Η Sjoberg κατέθεσε επίσης ότι, αν και δεν συνάντησε ποτέ τον Μπιλ Κλίντον, ο Έπσταϊν της είπε κάποτε ότι «στον Κλίντον αρέσουν τα νεαρά κορίτσια».

Ο Κλίντον έχει δηλώσει προηγουμένως μέσω εκπροσώπου του ότι ενώ ταξίδεψε με το τζετ του Έπσταϊν πολλές φορές, δεν επισκέφτηκε ποτέ τα σπίτια του, δεν γνώριζε για τα εγκλήματά του και δεν είχε μιλήσει μαζί του από την καταδίκη του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This