Το σχέδιο του Ισραήλ για την Λωρίδα της Γάζας μετά την λήξη του πολέμου

Η επόμενη ημέρα δεν περιλαμβάνει την Χαμάς

Must Read

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης Νετανιάχου για την Λωρίδα της Γάζας μετά το πέρας του πολέμου. Ο Γιοάβ Γκάλαντ εξήγησε τους άξονες της διακυβέρνησης την επόμενη ημέρα, η οποία δεν περιλαμβάνει την Χαμάς.

«Θα υπάρχει μια περιορισμένη παλαιστινιακή κυριαρχία στην περιοχή» δήλωσε τονίζοντας πως το Ισραήλ θα διατηρήσει τον συνολικό έλεγχο ασφαλείας του θυλάκου.

Ο Γκάλαντ επισήμανε ότι το Ισραήλ θα διατηρήσει την επίβλεψη των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και ο αποκλεισμός από ξηρά, αέρα και θάλασσα θα συνεχιστεί καθώς και ο έλεγχος για οτιδήποτε εξέρχεται και εισέρχεται.

Ερωτώμενος ποιοι θα είναι οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι που θα αναλάβουν την «πολιτική διοίκηση» της Λωρίδας της Γάζας, ο Ισραηλινός υπουργός αρκέστηκε να απαντήσει: «Οι κάτοικοι της Γάζας είναι Παλαιστίνιοι, επομένως παλαιστινιακά όργανα θα είναι υπεύθυνα, με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρχουν εχθρικές ενέργειες ή απειλές κατά του ισραηλινού κράτους».

Ωστόσο, οι ΗΠΑ επιμένουν στην «λύση των δύο κρατών» ως τον μοναδικό δρόμο για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή. Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο όλων των παλαιστινιακών εδαφών, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, θα πραγματοποιήσει μια ακόμη περιοδεία στην περιοχή για συνομιλίες με Ισραηλινούς και αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής στην Δυτική Όχθη.

Δείτε το βίντεο

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This