Το 2023 η δεύτερη θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στην Γαλλία

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

Must Read

Πιάσαν για τα καλά οι ζέστες στην Γαλλία. Όχι τώρα, αλλά γενικότερα μέσα στην διάρκεια του προηγούμενου έτους… Κάθε φέτος και πιο ζεστό το κλίμα! Η κλιματική αλλαγή εξάλλου είναι εδώ.

Ειδικότερα, το 2023 κατατάσσεται στην δεύτερη θέση των θερμότερων χρόνων που έχουν ποτέ καταγραφεί στην Γαλλία (από την έναρξη του 20ου αιώνα). Με την μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 14,4 βαθμούς Κελσίου. Αυτά ανέφερε ακριβώς ως επίσημα στοιχεία η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας (Météo-France) στον κεντρικό διαδικτυακό ιστότοπό της προς ενημέρωση του κοινού.

«Επιπροσθέτως του προσωρινού απολογισμού που παρουσιάστηκε την 30η Νοεμβρίου, η ενσωμάτωση των μετρήσεων του μήνα Δεκεμβρίου επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε πως σε συνέχεια του 2022, του θερμότερου έτους που η Γαλλία γνώρισε από την έναρξη του 20ου αιώνα, το έτος 2023 κατατάσσεται στην δεύτερη θέση των θερμότερων ετών στην επικράτειά μας», σημείωσε η Météo-France. Και συμπληρώνει: «Με μια μέση θερμοκρασία στους 14,4 βαθμούς Κελσίου, σε σχέση με 14,5 βαθμούς Κελσίου το 2022, η θερμική ανωμαλία στο σύνολο του έτους φθάνει τους +1,4 βαθμούς (σε σύγκριση με τις κανονικές θερμοκρασίες μεταξύ 1991-2020)». Σε διεθνές επίπεδο, αντίθετα, το 2023 συνιστά «την θερμότερη χρονιά που καταγράφηκε ποτέ παγκοσμίως», υπογραμμίζεται, με βάση δεδομένα του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus, στο οποίο συνεισφέρει ο οργανισμός.

Προτού ενταχθούν τα στοιχεία του τελευταίου μήνα του έτους, το Copernicus είχε αναφέρει πως το 2023 θα ήταν «η θερμότερη χρονιά που είχε ποτέ καταγραφεί στην ιστορία». Ο πλανήτης, όπως καταγράφεται σχετικά, ως απολογισμός για το 2023, βίωσε θερμοκρασίες ρεκόρ, στην διάρκεια μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από ξηρασία στην Αφρική, και καταστροφικές φωτιές σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This