Νέο χτύπημα των ΗΠΑ στην Υεμένη με πυραύλους Tomahawk

Εναντίον τοποθεσίας ραντάρ των Χούθι

Must Read

Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγμα εναντίον τοποθεσίας ραντάρ των Χούθι στην Υεμένη, με στόχο να υποβαθμίσουν την ικανότητα των ανταρτών να επιτίθενται σε θαλάσσια σκάφη, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Το νέο χτύπημα ξεκίνησε στις 03:45 τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα, χρησιμοποιώντας πυραύλους Tomahawk που εκτοξεύτηκαν από το καταδρομικό USS Carney, ανέφερε σε δήλωση η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

«Ήταν μια επακόλουθη ενέργεια σε έναν συγκεκριμένο στρατιωτικό στόχο που σχετίζεται με χτυπήματα που έγιναν στις 12 Ιανουαρίου που είχαν σχεδιαστεί για να υποβαθμίσουν την ικανότητα των Χούθι να επιτίθενται σε θαλάσσια σκάφη, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών πλοίων», επισημαίνει η σχετική δήλωση.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμα πως «από τις 19 Νοεμβρίου 2023, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι έχουν επιχειρήσει 28 φορές να επιτεθούν και να παρενοχλήσουν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Αυτές οι παράνομες ενέργειες περιελάμβαναν επιθέσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι κρουζ».

Η CENTCOM ξεκαθαρίζει ότι αυτά τα χτυπήματα δεν έχουν καμία σχέση και είναι ξεχωριστά από την Επιχείρηση Prosperity Guardian, έναν αμυντικό συνασπισμό περισσότερων από 20 χωρών που δραστηριοποιούνται στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και στον Κόλπο του Άντεν.

Νωρίτερα χθες, αναφέρθηκε μια νέα πυραυλική επίθεση σε πλοίο της Ερυθράς Θάλασσας, μετά την προειδοποίηση των ανταρτών ότι τα βρετανικά συμφέροντα ήταν «νόμιμοι στόχοι» μετά τις αεροπορικές επιδρομές από τη RAF και τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα πλήγματα, σε δύο κύματα, στόχευσαν στόχους σε 28 διαφορετικές τοποθεσίες σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, οι οποίοι ορκίστηκαν για «σκληρά αντίποινα».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This