Οι Χούθι πίσω από το σημερινό εύστοχο πυραυλικό χτύπημα στο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι αντάρτες της Υεμένης βάζουν, πλέον, στο στόχαστρό τους και αμερικανικά και βρετανικά πλοία

Must Read

Μόνο έκπληξη δεν αποτέλεσε το γεγονός ότι οι Χούθι δήλωσαν, τελικά, πως αναλαμβάνουν την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα κατά του φορτηγού πλοίου «Gibraltar Eagle», αμερικανικών συμφερόντων, στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Υεμένης.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Yahya Sarea, οι ναυτικές δυνάμεις της ομάδας πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση, στοχεύοντας με πυραύλους ένα αμερικανικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν. Πρόσθεσε δε πως, στο εξής, στόχο των ανταρτών της Υεμένης θα αποτελούν όλα τα αμερικανικά και βρετανικά πλοία, καθώς και τα πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στις επιθετικές ενέργειες κατά της χώρας του.

«Ήταν αναπόφευκτη μια απάντηση στις αμερικανικές και βρετανικές επιθέσεις», ανέφερε επίσης ο Yahya Sarea, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση «δεν θα μείνει χωρίς απάντηση και τιμωρία». Από την πλευρά του, ο Νασρουλντίν Αμέρ, εκπρόσωπος των Χούθι, είχε δηλώσει στο δίκτυο Al Jazeera πως «κάποιο πλοίο δεν χρειάζεται απαραίτητα να κατευθύνεται στο Ισραήλ για να το στοχεύσουμε. Αρκεί να είναι αμερικανικό», προσθέτοντας πως βρετανικά και αμερικανικά πλοία έχουν γίνει «θεμιτοί στόχοι», λόγω των πληγμάτων που εξαπέλυσαν οι δύο χώρες στην Υεμένη την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, στρατιωτική πηγή των Χούθι είχε επιβεβαιώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «τρεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν» από διαφορετικές περιοχές της κεντρικής και της νότιας Υεμένης, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει τους στόχους τους.

^

Αναφορικά με το σημερινό δυσοίωνο περιστατικό στην Ερυθρά Θάλασσα, η αμερικανική εταιρεία Eagle Bulk Shipping, διαχειρίστρια του «Gibraltar Eagle», ανακοίνωσε πως το πλοίο  τους μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου επλήγη από «άγνωστης ταυτότητας πύραυλο», ενώ έπλεε περίπου 100 μίλια ανοιχτά του Κόλπου του Άντεν, και υπέστη περιορισμένη ζημιά στο αμπάρι του.

«Ως αποτέλεσμα, το πλοίο υπέστη περιορισμένη ζημιά σε ένα αμπάρι του με φορτίο, αλλά είναι σταθερό και κατευθύνεται έξω από την περιοχή. Όλοι οι ναυτικοί επί του πλοίου επιβεβαιώνεται ότι δεν έχουν τραυματιστεί. Το πλοίο μεταφέρει φορτίο προϊόντων χάλυβα», πρόσθεσε η εταιρεία.

Από την πλευρά της, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στη Μέση Ανατολή (Centcom) ανέφερε πως «περίπου στις 16.00 τοπική ώρα, αντάρτες Χούθι, υποστηριζόμενοι από το Ιράν, εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο και έπληξαν το “Gibraltar Eagle”, φορτηγό πλοίο με σημαία των Νησιών Μάρσαλ, που ανήκει στις ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι «δεν υπήρξε αναφορά από το πλοίο για τραυματίες ή σημαντικές ζημιές και το Gibraltar Eagle συνεχίζει το ταξίδι του».

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This