Υπό την προεδρία Ερντογάν το υπουργικό συμβούλιο με θέμα και τα F-16

Ανησυχεί η Άγκυρα για την κλιμάκωση των συγκρούσεων με τους Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία

Must Read

Στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν θα συνεδριάσει την Τρίτη το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας.

Κύριο θέμα είναι η ανησυχία της Άγκυρας καθώς έχουν κλιμακωθεί οι συγκρούσεις με τους Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, με τους αριθμούς των νεκρών Τούρκων στρατιωτών να αυξάνονται.

Οι εκτεταμένες αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις που διεξάγονται κατά κουρδικών οργανώσεων στο βόρειο Ιράκ όσο και στη βόρεια Συρία, όπου από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν σκοτωθεί πάνω από 31 Τούρκοι στρατιώτες, θα τεθούν επί τάπητος, ενώ παράλληλα οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Γιασάρ Γκιουλέρ και Χακάν Φιντάν, θα ενημερώσουν σχετικά, αύριο στις 15:00, και την Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης.

Ακόμη αναμένεται να συζητηθεί η προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και το τουρκικό αίτημα για αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ, θέμα που ενδιαφέρει και τη χώρα μας. Σύμφωνα με την θέση που έχει εκφράσει ο ίδιος ο Ερντογάν, επιδιώκεται η ταυτόχρονη λήψη απόφαση από τις ΗΠΑ με την άρση από την πλευρά της Άγκυρας του αδιεξόδου στο θέμα της Σουηδίας.

Το σχετικό πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εγκρίθηκε, στις 26 Δεκεμβρίου, από την Επιτροπή Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και αναμένεται η εισαγωγή του στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας. Το γεγονός ότι το θέμα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου απομακρύνει το ενδεχόμενο να τεθεί προς συζήτηση και στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αύριο, πρώτη ημέρα της συνεδρίασης των Τούρκων βουλευτών μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Ο πόλεμος στη Γάζα και η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα συζητηθούν επίσης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This