Σε ενότητα κατά Τουρκίας και Ιράν καλεί τους Κούρδους το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν

«Καλούμε όλα τα κουρδικά πολιτικά κόμματα στο Νότιο Κουρδιστάν να ενωθούν και να διαμορφώσουν ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο»

Must Read

Τις επιθέσεις του ιρανικού καθεστώτος στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ καταδίκασε το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν, που μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας σε ενότητα  τα κουρδικά πολιτικά κόμματα και τις ομάδες της αντιπολίτευσης για να υπερασπιστούν το Νότιο Κουρδιστάν.

Αναφορά γίνεται και στις επιθέσεις της Τουρκίας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Οι εισβολείς του Κουρδιστάν σχεδιάζουν συνεχώς, με κάθε τρόπο, να καταστρέψουν τα επιτεύγματά μας και να εξαφανίσουν το έθνος μας από τον χάρτη. Στο Βόρειο (Τουρκία) και στο Ανατολικό (Ιράν) Κουρδιστάν έχουν εφαρμόσει την πολιτική της άρνησης και της αφομοίωσης του λαού μας. Στο δυτικό (Συρία) και στο νότιο (Ιράκ) τμήματα του Κουρδιστάν, σχεδιάζουν να τερματίσουν τις αυτόνομες περιοχές της Ροζάβα και της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG). Σε αυτό το πλαίσιο, τα κράτη της Τουρκίας και του Ιράν πραγματοποιούν επιθέσεις και εισβάλλουν καθημερινά στη γη του Κουρδιστάν.

Χθες το βράδυ (16/1), η πρωτεύουσα του (ιρακινού Κουρδιστάν) KRG, η Ερμπίλ (Άρβηλα), έγινε αντικείμενο επανειλημμένων πυραυλικών επιθέσεων από την ιρανική κυβέρνηση και οι άμαχοι στόχοι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές απώλειες αμάχων. Εμείς στο Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν καταδικάζουμε όλες αυτές τις επιθέσεις κατά του λαού μας. Δυστυχώς, η KRG αποτελεί συνέχεια της πολιτικής και του σχεδίου του εισβολέα.

Η KRG έχει εφαρμόσει μια πολιτική διχασμού και ελέγχου του λαού στο Νότο, και έχει αποδυναμώσει το ηθικό και τη βούληση του κουρδικού λαού ενάντια στους εισβολείς. Το ηθικό και η βούληση του λαού μας είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε για να σταθούμε ενάντια στους εισβολείς του Κουρδιστάν».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση με τις προτροπές:

«Ο λαός του Κουρδιστάν σε κάθε πόλη πρέπει να καταδικάσει και να σταθεί ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις. Δεν αρκεί το γεγονός ότι οι Αρχές της KRG καταδικάζουν μόνο τέτοιες επιθέσεις από την Τουρκία και το Ιράν. Απαιτούνται επειγόντως σοβαρά μέτρα. Ζητάμε επίσης από την κουρδική μας διασπορά να εκφράσει την καταδίκη της μέσω πολιτικής δράσης.

Ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα και τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού να υψώσουν τη φωνή τους και να κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν τέτοιες επιθέσεις. Ζητάμε από τις κυβερνήσεις του Ιράκ και της KRG να εκπληρώσουν το συνταγματικό τους καθήκον και να σταματήσουν αυτές τις στρατιωτικές παραβιάσεις κατά της κυριαρχίας του εδάφους τους.

Τα κυβερνώντα κουρδικά πολιτικά κόμματα και οι ομάδες της αντιπολίτευσης στην KRG δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους βασιζόμενοι αποκλειστικά στην υποστήριξη των γειτονικών χωρών — πρέπει να έχουν την πίστη και την εμπιστοσύνη του λαού. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέξουν την ενότητα και να υπερασπιστούν από κοινού το Νότιο Κουρδιστάν.

Θα πρέπει επίσης να ασκούν τη δημοκρατία και να είναι δίκαιοι στην ευθύνη τους απέναντι στους συμπολίτες τους. Καλούμε όλα τα κουρδικά πολιτικά κόμματα στο Νότιο Κουρδιστάν να ενωθούν και να διαμορφώσουν ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι τελικά μια αποδυναμωμένη και διαλυμένη κουρδική οντότητα εντός του Ιράκ. Σε τελική ανάλυση, αυτός είναι ο στόχος και ο στόχος των κατοχικών εχθρών των Κούρδων. Το KNK θα υποστηρίζει πάντα τον λαό μας που βρίσκεται υπό απειλή οπουδήποτε στο Κουρδιστάν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This