Ναυλωμένο από την Ρωσία νοσοκομειακό το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Αφγανιστάν

Must Read

Επιβατικό αεροσκάφος αεροδιακομιδών είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα σε βουνό στην περιοχή Zebak της επαρχίας Badakhshan στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν.

«Ένα αεροσκάφος συνετρίβη, όμως η τοποθεσία δεν έχει διευκρινισθεί. Ενημερωθήκαμε από τους χωρικούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Ζαμπιχουλάχ Αμίρι, αξιωματούχος του τμήματος πολιτισμού και πληροφοριών της επαρχίας.

Η περιοχή του δυστυχήματος «είναι περίπου οκτώ ώρες δρόμο» από την επαρχιακή πρωτεύουσα Φαϊζαμπάντ, διευκρίνισε ο Αμίρι.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο έχει σταλεί κλιμάκιο στην περιοχή για να ερευνήσει το περιστατικό και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχει πληροφορίες από την ομάδα αυτήν «σε δύο με τρεις ώρες».

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σε βουνό στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν χθες το βράδυ ήταν ένα Dassault Falcon 10 επιβατικό αεροσκάφος το οποίο πραγματοποιούσε αεροδιακομιδές.

Στο αεροσκάφος που ήταν εγγεγραμμένο σε εταιρεία ναυλωμένων αεροσκαφών και είχε ναυλωθεί από τη Ρωσία, επέβαιναν 6 επιβάτες και κατευθυνόταν στη ρωσική πρωτεύουσα τη Μόσχα από την Gaya της Ινδίας μέσω Ουζμπεκιστάν.

Η Ινδία ανακοινώνει ότι το αεροσκάφος ήταν μαροκινό

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια ορεινή περιοχή, με δύσκολη πρόσβαση, αυτής της επαρχίας την οποία διασχίζει ο ορεινός όγκος Χίντου Κους, με κορυφές που ξεπερνούν τα 7.000 μέτρα.

Δείτε επίσης: Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους στο Αφγανιστάν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This