Έξαλλοι στο ΝΑΤΟ με τον Όρμπαν, γιατί θέλησε να διαπραγματευτεί ο ίδιος με τη Σουηδία

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Ούγγρου πρωθυπουργού με τον Στόλτενμπεργκ

Must Read

Την ώρα που η τουρκική Εθνοσυνέλευση ετοιμαζόταν να ψηφίσει για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Βίκτορ Όρμπαν επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τη Σουηδία εκτός οργάνων της συμμαχίας, προσκαλώντας και τον Σουηδό ομόλογό του στη Βουδαπέστη για συνομιλίες.

Η κίνηση αυτή του Ούγγρου πρωθυπουργού προκάλεσε την οργή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Έτσι μετά από πιέσεις υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Βίκτορ Όρμπαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας προχώρησε και σε ανάρτηση αναφέροντας: «Επιβεβαίωσα πως η ουγγρική κυβέρνηση υποστηρίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Τόνισα επίσης ότι θα συνεχίσουμε να παροτρύνουμε την ουγγρική εθνοσυνέλευση να ψηφίσει υπέρ της ένταξης της Σουηδίας και να ολοκληρώσει την επικύρωση με την πρώτη δυνατή ευκαιρία».

Σε αντίστοιχη ανάρτηση προχώρησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνοντας τα όσα ανέφερε ο Όρμπαν:

«Χαιρετίζω την ξεκάθαρη υποστήριξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Προσβλέπω στην επικύρωση μόλις το κοινοβούλιο συνέλθει εκ νέου». 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This