Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα: Αύριο η ετυμηγορία του ΔΠΔ για το Ισραήλ

Κατακραυγή για την επίθεση σε εγκατάσταση του ΟΗΕ

Must Read

Κλιμακώνεται το ανθρωπιστικό δράμα στη Γάζα, καθώς η περιοχή παραμένει στο επίκεντρο των εχθροπραξιών του ισραηλινού στρατού και του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς. Τα τελευταία στοιχεία περιλαμβάνουν 210 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά και 400 τραυματίες.

Εκτεθειμένοι στον θάνατο είναι καθημερινά οι άμαχοι οι οποίοι φιλοξενούνται σε καταφύγια τα οποία δέχονται συνεχώς επιθέσεις. Χώρες και διεθνείς οργανισμοί καταγγέλλουν την επίθεση από ισραηλινά τανκς στην οποία σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι σε εγκατάσταση του ΟΗΕ. Ο απολογισμός είναι δραματικός. Περισσότεροι από 25.700 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών την Τετάρτη. Περίπου το 85% του πληθυσμού της πολιορκημένης λωρίδας, παράλληλα, έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, αντιμετωπίζοντας τώρα το κρύο, την πείνα και τις ασθένειες σε χαοτικούς αυτοσχέδιους καταυλισμούς εκτοπισμένων. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «περικύκλωσε» το Χαν Γιουνίς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γάζας, μετά από δύο ημέρες σφοδρών μαχών, σε αυτό που ισραηλινοί αξιωματούχοι περιέγραψαν ως την τελευταία μεγάλη χερσαία επίθεση στον τρίμηνο πόλεμο πριν από τη μετάβαση σε επιχειρήσεις «χαμηλότερης έντασης». Σημειώνεται πως περίπου 88.000 Παλαιστίνιοι ζουν στο Χαν Γιουνίς, το οποίο φιλοξενεί επίσης περίπου 425.000 ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί εκεί λόγω των σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών. Χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκουν καταφύγιο σε νοσοκομεία στο Χαν Γιουνίς είναι πλέον παγιδευμένοι από την επίθεση του Ισραήλ στη νότια πόλη.

 

Αύριο η ετυμηγορία του ΔΠΔ για το Ισραήλ

Την αυριανή ημέρα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του σχετικά με το αίτημα λήψης προσωρινών μέτρων που υπέβαλε η Νότια Αφρική στην υπόθεση κατά του Ισραήλ. Η Νότια Αφρική ζητά από το δικαστήριο του ΟΗΕ να ενεργήσει επειγόντως προκειμένου «να προστατεύσει τον παλαιστινιακό λαό από περαιτέρω, σοβαρή και ανεπανόρθωτη βλάβη των δικαιωμάτων του βάσει της σύμβασης για τη γενοκτονία του 1948, τα οποία συνεχίζουν να παραβιάζονται ατιμώρητα». Στην 84σέλιδη γραπτή αίτησή της προς το ΔΠΔ για την έναρξη της διαδικασίας, η αντιπροσωπεία της Νότιας Αφρικής σημειώνει πως οι πράξεις και οι παραλείψεις του Ισραήλ έχουν χαρακτήρα γενοκτονίας, διότι αποσκοπούν στην καταστροφή σημαντικού μέρους της παλαιστινιακής εθνικής, φυλετικής και εθνοτικής ομάδας. Σημειώνεται πως παρότι οι υποθέσεις γενοκτονίας – οι οποίες κατά παράδοση είναι δύσκολο να αποδειχθούν – μπορεί να χρειαστούν χρόνια να επιλυθούν, η Νότια Αφρική ζητά από το δικαστήριο να εφαρμόσει γρήγορα «προσωρινά μέτρα» και «να διατάξει το Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει και να προκαλεί σοβαρές ψυχικές και σωματικές βλάβες στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This