«Τσοβόλας» ο εκλεκτός του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη – Υποσχέθηκε μετρό, σπίτια, καθαρό νερό, ακόμη και… Ολυμπιακούς Αγώνες!

«Πρώτα ο Αλλάχ, θα βάλουμε τέλος στη Σκοτεινή Περίοδο της Πόλης...»

Must Read

Εποχές «Τσοβόλα, δωσ’ τα όλα» θύμισε η σημερινή προεκλογική ομιλία του Μουράτ Κουρούμ, του «εκλεκτού» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, καθώς ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος AKP για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, υποστήριξε ότι είναι πανέτοιμος να… μοιράσει ποδήλατα, επιδόματα, σπίτια, ακόμη και πλυντήρια και ψυγεία σε νιόπαντρους, στην περίπτωση που τον αναδείξουν δήμαρχο.

«Πρώτα ο Αλλάχ, θα πραγματοποιήσουμε τον μετασχηματισμό του αιώνα στην Κωνσταντινούπολη, χέρι-χέρι με τους πολίτες και το έθνος μας», δήλωσε σήμερα ο Μουράτ Κουρούμ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για την Κωνσταντινούπολη σε περίπτωση νίκης του. «Υποσχόμαστε στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης ότι θα δουλέψουμε, θα τρέξουμε και θα ιδρώσουμε μέχρι να μην μείνει ούτε ένα επικίνδυνο κτίριο στην Κωνσταντινούπολη. Θα χτίσουμε 650 χιλιάδες σπίτια σε 39 περιοχές σε πέντε χρόνια. Στην πραγματικότητα, θα ακούσετε για πρώτη φορά το νέο μας σχέδιο. Είναι επίσης η πρώτη φορά που θα κατασκευάσουμε 100.000 κοινωνικές κατοικίες, στο πλαίσιο του αστικού μετασχηματισμού και θα νοικιάσουμε αυτά τα σπίτια σε πολύ χαμηλές τιμές στους ιδιοκτήτες που θα μπουν μετά τον μετασχηματισμό», είπε σχετικά.

«Υπόσχομαι στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης ότι η κυκλοφορία στην Κωνσταντινούπολη θα μειωθεί σε πέντε χρόνια και θα σταματήσει σε 10 χρόνια και δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά. Παράλληλα με αυτά τα έργα, θα ξεκινήσουμε επίσης την κατασκευή του μετρό με ταχείς ρυθμούς και θα αυξήσουμε το μερίδιο των σιδηροδρομικών συστημάτων στις δημόσιες μεταφορές. Κατασκευάζουμε δύο σήραγγες στις δύο πλευρές της Κωνσταντινούπολης. Θα καταστήσουμε το ποδήλατο ελκυστικό μέσο μεταφοράς στην Κωνσταντινούπολη. Θα σώσουμε τους δρόμους μας από το να γίνονται πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η ασφαλής και φθηνή στάθμευση είναι δικαίωμα της Κωνσταντινούπολης. Θα λύσουμε πλήρως το πρόβλημα των ταξί», πρόσθεσε.

«Δίπλα στις γυναίκες» με… ειδικά καφενεία

«Θα είμαστε δίπλα στις γυναίκες της Κωνσταντινούπολης, για να τις στηρίξουμε σε όποιον τομέα θέλουν να δραστηριοποιηθούν. Θα δώσουμε σε 100.000 γυναίκες επιχειρηματίες που θα ιδρύσουν την πρώτη τους επιχείρηση μια επιχορήγηση 100 χιλιάδων λιρών (3.000€)», ανέφερε επίσης ο Κουρούμ και συνέχισε να μοιράζει παροχές, υποστηρίζοντας πως «θα παράσχουμε σε 100.000 νέους επιχειρηματίες μας πλήρως εξοπλισμένα γραφεία, στο πλαίσιο του προγράμματος “το πρώτο γραφείο είναι από εμάς” στις πιο κεντρικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης.

«Στα παιδιά των δημοτικών σχολείων στην Κωνσταντινούπολη, θα παράσχουμε φαγητό στα σχολεία και η μεταφορά τους θα είναι εντελώς δωρεάν. Θα καλύπτουμε το μισό των εισιτηρίων των λεωφορείων στους φοιτητές μας που θα ταξιδεύουν στη γενέτειρά τους δύο φορές το χρόνο. Θα στηρίξουμε τις φοιτητικές εστίες παρέχοντας 25 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ανά μήνα. Θα στηρίξουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας που παντρεύονται για πρώτη φορά παρέχοντας βοήθεια 50 χιλιάδων λιρών (1.500€) για αγορές λευκών συσκευών. Θα φτιάξουμε επίσης ειδικά καφενεία για τις γυναίκες μας εδώ», δήλωσε στη συνέχεια.

Υπόσχεση για καθαρό πόσιμο νερό

Σε μια Πόλη που εδώ και δεκαετίες αγοράζει το νερό που πίνει, ο υποψήφιος δήμαρχος του ΑΚΡ υποσχέθηκε να αναβλύζει πλέον καθαρό πόσιμο νερό από τις βρύσες των νοικοκυριών.

«Θα φέρουμε 9 νέες προηγμένες μονάδες βιολογικού καθαρισμού σε αυτή την πόλη. Με αυτόν τον τρόπο, θα αλλάξουμε την τύχη όχι μόνο του πόσιμου νερού μας, αλλά και της θάλασσας του Μαρμαρά. Μετά από πέντε χρόνια, ούτε μια σταγόνα λυμάτων δεν θα πηγαίνει στη Θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ θα έχουμε κατασκευάσει έξι νέα φράγματα πόσιμου νερού. Θα κατασκευάσουμε 64 νέες δεξαμενές νερού και θα θέσουμε σε λειτουργία 27 αντλιοστάσια. Υποσχόμαστε ότι θα αυξήσουμε την υδατική ικανότητα της Κωνσταντινούπολης κατά 21% σε πέντε χρόνια και υποσχόμαστε μια Κωνσταντινούπολη όπου δεν θα υπάρχουν προβλήματα νερού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 48χρονος μηχανικός και βουλευτής Κωνσταντινούπολης.

Κατόπιν τόνισε ότι στόχος του είναι να αναδιαμορφώσει και την Ιστορική Χερσόνησο της Κωνσταντινούπολης, την κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή, αναστηλώνοντας τζαμιά και μνημεία που αναγέρθηκαν μετά την Άλωση της Πόλης.

Υποστήριξε δε πως ένας από τους βασικούς στόχους του είναι κι η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036. «Μόλις αναλάβουμε καθήκοντα, θα ονομάσουμε την Κωνσταντινούπολη “Istanbul Στόχος το 2036”. Θα ανακατασκευάσουμε τις εγκαταστάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ολοκληρώσουμε τις εγκαταστάσεις για τα θαλάσσια αθλήματα και το διεθνές κέντρο γυμναστικής εντός πέντε ετών», είπε σχετικά και ολοκλήρωσε την ομιλία του ως εξής: «Πρώτα ο Αλλάχ, θα βάλουμε τέλος στη Σκοτεινή Περίοδο της Κωνσταντινούπολης (του Ιμάμογλου) και θα ξεκινήσουμε μαζί την ανάστασή της, την ανέλιξή της, την αναγέννησή της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This