Από τη γρίπη των πτηνών φαίνεται να πέθανε βασιλικός πιγκουίνος στην Ανταρκτική

Έντονη ανησυχία στους ερευνητές

Must Read

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των ερευνητών, καθώς ένας βασιλικός πιγκουίνος στην Ανταρκτική φαίνεται ότι πέθανε από τη γρίπη των πτηνών.

Το ύποπτο κρούσμα καταγράφηκε στο νησί Νότια Γεωργία στην περιοχή της Ανταρκτικής, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Επιστημονική Επιτροπή Ανταρκτικής Έρευνας (Scar).

Αναμένονται πλέον οι εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί εάν όντως πρόκειται για γρίπη των πτηνών και εάν επιβεβαιωθεί θα είναι ο πρώτος θάνατος του συγκεκριμένου είδους από τον ιό H5N1.

Σύμφωνα με τον Guardian, ερευνητές κάνουν λόγο για «μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές της σύγχρονης εποχής», εάν η γρίπη των πτηνών φτάσει στους απομακρυσμένους πληθυσμούς πιγκουίνων της Ανταρκτικής.

Οι πιγκουίνοι βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής, και ο ιός μπορεί να καταστρέψει ολόκληρες αποικίες αν συνεχίσει να εξαπλώνεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This