Άνθρωπος-cyborg! Έγινε η πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε εγκέφαλο

Με «ευθύνη» του μεγιστάνα Ιλον Μασκ!

Must Read

Την Κυριακή «γεννήθηκε» σε εργαστήριο εταιρίας του Iλον Μασκ ο πρώτος άνθρωπος-cyborg στον κόσμο, που θα μπορεί να ελέγχει τις έξυπνες συσκευές μόνο με τη σκέψη του. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανακοίνωσε με περηφάνια ότι τοποθετήθηκε με επιτυχία στον εγκέφαλο του πρώτου εθελοντή το φουτουριστικό μικροτσίπ που ανέπτυξε η Neuralink, με την ονομασία «Τηλεπάθεια».

Διαφημίζοντας το πείραμα της εταιρίας Startup που έχει ιδρύσει, ο Μασκ είπε ότι ο ασθενής «αναρρώνει καλά» και ότι «τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν μια υποσχόμενη δραστηριότητα νευρώνων». Οπως έγραψε στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Χ, το μικροτσίπ επιτρέπει στον εθελοντή να ελέγχει με… τηλεπάθεια, με τη σκέψη του, το κομπιούτερ ή το κινητό τηλέφωνό του και μέσω αυτών θα μπορεί στη συνέχεια να ελέγχει οποιαδήποτε «έξυπνη» συσκευή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο υπεράνθρωπος με το μικροτσίπ θα μπορούσε να χρησιμοποιεί με τη σκέψη του εφαρμογές για κινητά, υπολογιστές ή τάμπλετ, μέσω των οποίων θα ελέγχει τη λειτουργία των «έξυπνων» συσκευών του σπιτιού, όπως η κουζίνα και το ψυγείο, της smart TV, αλλά επίσης τα φώτα και τη θέρμανση.

Οπως ανέφερε ο Μασκ, σε πρώτη φάση το μικροτσίπ που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο με χειρουργική επέμβαση θα είναι διαθέσιμο για άτομα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια και τα πόδια τους. «Φανταστείτε πώς θα ήταν αν ο Στίβεν Χόκινγκ μπορούσε να επικοινωνήσει γρηγορότερα από έναν δακτυλογράφο ή αυτός που κάνει τις δημοπρασίες» έγραψε για να αναδείξει τον αντίκτυπο που θα έχει στην ποιότητα της ζωής των παράλυτων ή των ακρωτηριασμένων το εμφύτευμα.

Ο Ιλον Μασκ φιλοδοξεί μακροπρόθεσμα να προσφέρει το εμφύτευμά του σε όλους, ώστε να επιτρέψει την καλύτερη επικοινωνία με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να περιορίσει, σύμφωνα με τον ίδιο, τον «κίνδυνο για τον πολιτισμό μας» που δημιουργείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η Neuralink, με έδρα το Φρίμοντ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είχε πάρει το Μάιο το πράσινο φως της FDA, της αμερικανικής ρυθμιστικής Αρχής για τα φάρμακα και τις ιατρικές συσκευές. Το εμφύτευμά της, μεγέθους ενός νομίσματος, είχε ήδη τοποθετηθεί στον εγκέφαλο ενός πιθήκου μακάκου, ο οποίος κατάφερε να παίξει το βιντεοπαιχνίδι «Pong» χωρίς χειριστήριο ούτε πληκτρολόγιο. Η Neuralink συγκέντρωσε κάτι λιγότερο από 300.000.000 ευρώ από επενδυτές σε δύο δόσεις, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This