Δεκάδες νεκροί από την πύρινη λαίλαπα στη Χιλή

30 εστίες παραμένουν ενεργές

Must Read

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές που μαίνονται στην κεντρική και νότια Χιλή, καθώς μέχρι στιγμής 51 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται.

Οι εικόνες αποκάλυψης που κάνουν το γύρο του κόσμου πραγματικά σοκάρουν. «Μέσα σ’ ένα λεπτό, χάσαμε τα πάντα», λέει κλαίγοντας ο Λουίς Βιάλ, ένας 69χρονος συνταξιούχος, μπροστά στα ερείπια του σπιτιού του, στη συνοικία της Βίγια Ιντεπεντένσια της τουριστικής περιφέρειας του Βαλπαραΐσο.

Μετά από μικρή ύφεση οι πυρκαγιές στη συγκεκριμένη περιφέρεια αναζωπυρώθηκαν με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες. Μέχρι στιγμής η ιατροδικαστική υπηρεσία έχει καταγράψει 45 νεκρούς, όμως «άλλοι έξι άνθρπωοι υπέκυψαν σε ιατρικά ιδρύματα», δήλωσε χθες, Σάββατο, ο υφυπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Μονσάλβε.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές ή οι καταστροφές που έχουν υποστεί 3.000 έως 6.000 σπίτια, από τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες είναι οι πιο φονικές της τελευταίας δεκαετίας στη Χιλή, σύμφωνα με τον υφυπουργό. Αξίζει να σημειωθεί ότι 430.000 στρέμματα δάσους έχουν καεί κυρίως στην ακτή του Ειρηνικού.

Τραγωδία…

Ο πρόεδρος της Χιλής, Γκαμπριέλ Μπόριτς, πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές που έχουν πληγεί και ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων «θα αυξηθεί», δεδομένων «των διαστάσεων που παίρνει αυτή η τραγωδία».

«Είναι μια καταστροφή χωρίς προηγούμενο, η περιφέρεια του Βαλπαραΐσο ουδέποτε είχε γνωρίσει μια κατάσταση τέτοιου εύρους», δήλωσε η Μακαρένα Ριπαμόντι, δήμαρχος της Βίνια ντελ Μαρ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές επέβαλαν νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και διατύπωσαν νέες εκκλήσεις προς τους κατοίκους να απομακρυνθούν. Την ίδια ώρα περίπου 30 εστίες παραμένουν ενεργές σε σύνολο 92 καταγεγραμμένων πυρκαγιών, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή τους με τη συνδρομή αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

Δείτε επίσης: Φονικές πυρκαγιές στη Χιλή: Τουλάχιστον 19 νεκροί – Συγκλονιστικά βίντεο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This