Η επόμενη ημέρα στο παλάτι μετά τον «άγνωστο» καρκίνο του Καρόλου: Ποιος θα είναι ο διάδοχός του

Στη Βρετανία επιστρέφει ο πρίγκιπας Χάρι, για να δει τον Κάρολο μετά τη διάγνωση του με καρκίνο

Must Read

Σε σοκ το παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά την είδηση της ασθένειας του Καρόλου. Από χθες, Δευτέρα 5/2, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε σύγχυση, αφού έγινε γνωστό ότι ο Βασιλιάς διαγνώστηκε με καρκίνο, και αναμένεται να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του επ’ αόριστον καθώς ξεκίνησε θεραπεία.

Επιστρέφει στη Βρετανία ο Χάρι

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της δυσάρεστης είδησης, η Daily Mail σε δημοσίευμά της, μετέφερε κάποια αισιόδοξα νέα, αναφέροντας ότι η πρόγνωση για την υγεία του Βασιλιά είναι καλή, καθώς ο καρκίνος εντοπίστηκε «πολύ νωρίς». Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του, ενώ η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ είναι πρώτο θέμα σε όλες τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Νησιού. Σύμφωνα με το νεότερο ρεπορτάζ του BBC, ο Κάρολος ενημέρωσε και τους δύο γιους του προσωπικά. Ο Χάρι, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ, μίλησε επίσης με τον πατέρα του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται στη Βρετανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού ο καρκίνος δεν εντοπίστηκε στον προστάτη όπου χειρουργήθηκε για υπερπλασία αλλά σε άλλο σημείο – το οποίο δεν έγινε γνωστό. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο Βρετανός μονάρχης είναι «απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του» και «ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό». Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail η κακοήθεια εντοπίστηκε πολύ νωρίς και η πρόγνωση είναι καλή. Τα νέα ανακοινώθηκαν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αφού ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ. Ο βασιλιάς ενημέρωσε ο ίδιος τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον πρίγκιπα Χάρι, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.

 

 

 

Η ανακοίνωση του Παλατιού

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής διαδικασίας του βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου. Η Αυτού Μεγαλειότης άρχισε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί τού συνέστησαν να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να διεκπεραιώνει κανονικά τις κρατικές υποθέσεις και την επίσημη γραφειοκρατία. Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή του επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά στη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό. Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από τον καρκίνο».

 

 

 

 

 

 

Ποιος θα είναι ο διάδοχος

Ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει πως ο Κάρολος θα βασιλέψει λίγο και θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από τον θρόνο για δύο λόγους. Πρώτον, η Κοινοπολιτεία θα φτάσει ένα βήμα πριν διαλυθεί, καθώς τα μόνα μέλη της θα είναι οι κτήσεις στα βρετανικά νησιά και δεύτερον θα του ασκηθούν πιέσεις λόγω ηλικίας. Έτσι, θα παραιτηθεί από τον θρόνο και θα ορίσει νέο διάδοχο. Ποιον; Έναν άνδρα «που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς». Αυτό έχει οδηγήσει στον ισχυρισμό – βόμβα ότι μπορεί να αναφέρεται στον πρίγκιπα Χάρι. «Το προοίμιο είναι ότι η βασίλισσα Ελισάβετ II θα πεθάνει το 2022, σε ηλικία περίπου ενενήντα έξι ετών, πέντε χρόνια πριν από τη θητεία της μητέρας της. Ο πρίγκιπας Κάρολος θα είναι εβδομήντα τεσσάρων ετών το 2022, όταν θα αναλάβει τον θρόνο, αλλά η δυσαρέσκεια που έχει εναντίον του ένα συγκεκριμένο ποσοστό του βρετανικού πληθυσμού, μετά το διαζύγιό του με την Νταϊάνα, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, εξακολουθούν να υφίσταται», έχει γράψει ο Ρέντινγκ στο βιβλίο του. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ηλικία του βασιλιά Καρόλου, εικάζει ότι η πίεση τον αναγκάζει να παραιτηθεί υπέρ του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ωστόσο, σε μια δεύτερη εκδοχή, ο Ρέντινγκ λέει ότι ο Ουίλιαμ δεν θα μπορέσει να αναλάβει τον ρόλο του βασιλιά και «ο πρίγκιπας Χάρι, εκ των πραγμάτων, θα γίνει βασιλιάς στη θέση του».

Η γραμμή διαδοχής του βασιλικού θρόνου έχει ως εξής για την ώρα:

1) Ουίλιαμ, Πρίγκιπας της Ουαλίας (γεν. 1982) (2) Πρίγκιπας Γεώργιος της Ουαλίας (γεν. 2013) (3) Πριγκίπισσα Σάρλοτ της Ουαλίας (γεν. 2015) (4) Πρίγκιπας Λούις της Ουαλίας (γεν. 2018) (5) Πρίγκιπας Χάρι, Δούκας του Σάσσεξ (γεν. 1984) (6) Άρτσι Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ (γεν. 2019) (7) Λίλιμπετ Νταϊάνα Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ (γεν. 2021) ( Πρίγκιπας Ανδρέας, Δούκας της Υόρκης (γεν. 1960) (9) Πριγκίπισσα Βεατρίκη της Υόρκης (γεν. 1988) (10) Σιέννα Μαπέλλι Μότζι (γεν. 2021) … και συνεχίζεται. Αν εξαιρέσουμε τον Πρίγκιπα Χάρι που έχει παραιτηθεί μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά του καθήκοντα και τον Πρίγκιπα Ανδρέα που έχει παυθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα εξαιτίας του σκανδάλου Επστάιν και όσο τα τέκνα του Ουίλιαμ είναι ανήλικα, διάδοχος του θρόνου είναι ο Ουίλιαμ και μετά από αυτόν η Πριγκίπισσα Βεατρίκη. 

Για να επανέλθει ο Χάρι στη γραμμή διαδοχής πρέπει να ανατραπεί η παραίτηση και απαλλαγή από τα βασιλικά του καθήκοντα και αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς τη συγκατάθεση του ίδιου του βασιλιά.

 

 

 

Σούνακ για Κάρολο: «Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό του»

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση, γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επανέλθει δυνατός σε χρόνο – μηδέν και ξέρω ότι όλη η χώρα τού εύχεται τα καλύτερα».

Μπάιντεν για Κάρολο: «Ανησυχώ για εκείνον»

Την ανησυχία του για τον Βασιλιά Κάρολο μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπαίντεν. Σε ερώτηση δημοσιογράφων στο Λας Βέγκας εάν έχει κάποιο μήνυμα για τον Βασιλιά, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι μόλις είχε ακούσει για τη διάγνωση. «Ανησυχώ για εκείνον», είπε προσθέτοντας «Ελπίζω να μιλήσω μαζί του σύντομα».

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ

Το μήνυμά του στον Βασιλιά Κάρολο μετά την ανακοίνωση για τον καρκίνο θέλησε να στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ. Με ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για έναν «υπέροχο άνθρωπο, που γνώρισα καλά στη διάρκεια της προεδρίας μου». «Όλοι προσευχόμαστε να έχει μία γρήγορη και πλήρη ανάρρωση», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ευχές του Εμανουέλ Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από πλευράς του, απηύθυνε «τους φιλικούς χαιρετισμούς» του στον βασιλιά Κάρολο Γ’ της Βρετανίας, με μήνυμά του το οποίο δημοσιοποίησε. «Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στο βρετανικό λαό», πρόσθεσε ο Μακρόν, ενώνοντας τις ευχές του για ανάρρωση με εκείνες απ’ όλο τον κόσμο που ακολούθησαν την ανακοίνωση για την ασθένεια του βασιλιά.

Διαβάστε ακόμα:

Πως σχολίασε ο Ρίσι Σούνακ την ανακοίνωση ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο

Διαγνώστηκε με καρκίνο ο Κάρολος! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This