Οι αναφορές Κέρι στην Αθήνα μέσω της… διεθνούς διάσκεψης για τους Ωκεανούς

Όσα είπε ο απεσταλμένος του Μπάιντεν για την κλιματική αλλαγή

Must Read

Σίγουρος για την επιτυχία της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, 16 και 17 Απριλίου στην Αθήνα, εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του Τζο Μπάιντεν για την κλιματική αλλαγή, Τζον Κέρι.

Ο Κέρι, μίλησε σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον, όπου παρέστη και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κι εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ηγετικό όπως είπε ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς. Τόνισε δε την ανάγκη εμπλοκής της νέας γενιάς σε όλες τις προσπάθειες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στην ιστορία και στο από πού πηγάζει η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς, της οποίας ο ίδιος ήταν εμπνευστής ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, προ δεκαετίας, σημείωσε ότι σκοπός δεν είναι να αποτελέσει ένα έξτρα φόρουμ συζήτησης των προβλημάτων. Αλλά να παρακινήσει τους συμμετέχοντες για συγκεκριμένες δεσμεύσεις ως προς την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων.

«Αυτό επετεύχθη με αξιοσημείωτο τρόπο. Το εύρος των ανακοινώσεων και οι πόροι που έχει δημιουργήσει αυτή η Διάσκεψη την καθιστούν μοναδική στο είδος της», είπε. Εξήγησε ότι έχει ξεπεραστεί κάθε προσδοκία, μιας και σε 10 χρόνια έχουν γίνει 2.100 ανακοινώσεις, με το συνολικό ύψος των δεσμεύσεων, που έχουν εξασφαλιστεί, να έχει υπερβεί τα 128.000.000.000 δολάρια.

Υπογράμμισε επίσης ότι η κρίση του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι άμεσα συνυφασμένη με την κλιματική κρίση κι επισήμανε προβλήματα όπως η υπερθέρμανση των θαλασσίων υδάτων, η υπεραλίευση αλλά και η θαλάσσια ρύπανση. Τέλοε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι οι διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες συζητούν για τους τρόπους περιορισμού των εκπομπών ρύπων, που απασχολεί διεθνώς.

Πηγή φωτό: Youtube

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This