«WSJ»: Έτοιμη να διαδεχτεί τον Μπάιντεν στον… προεδρικό θώκο των ΗΠΑ δηλώνει η Κάμαλα Χάρις!

«Είμαι έτοιμη να υπηρετήσω. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό», δήλωσε η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος σε συνέντευξή της στην εφημερίδα

Must Read

Μια δήλωση-«βόμβα» της Κάμαλα Χάρις δημοσίευσε σήμερα η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal», σύμφωνα με την οποία η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι «είναι έτοιμη να υπηρετήσει ως ηγέτης της χώρας».

Η δήλωση αυτή, η οποία αποτελεί μέρος συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα η 59χρονη πολιτικός, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, εν μέσω των ανησυχιών που έχουν προκύψει εξ αιτίας των λαθών που έχει κάνει πολλές φορές ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δημιουργώντας ανησυχίες για τη νοητική του κατάσταση, εν όψει, μάλιστα, των κρίσιμων προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Η Χάρις βρίσκεται και η ίδια στο «μικροσκόπιο» του Τύπου, που αμφισβητεί σε κάποιες περιπτώσεις τις δυνατότητές της, δεδομένου ότι θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν σε περίπτωση που ο 81 ετών Πρόεδρος δεν μπορεί –για οποιοδήποτε λόγο– να ασκήσει τα καθήκοντά του. «Είμαι έτοιμη να υπηρετήσω. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», δήλωσε η Χάρις, όταν ερωτήθηκε αν οι ανησυχίες των ψηφοφόρων για την ηλικία του Μπάιντεν σημαίνουν ότι θα πρέπει η ίδια να δώσει τα διαπιστευτήριά της.

Όποιος την έχει δει να εργάζεται «φεύγει γνωρίζοντας πολύ καλά τις ικανότητές μου να ηγηθώ», απάντησε η Κάμαλα Χάρις, η πρώτη «έγχρωμη», Ασιάτισσα και γυναίκα Αντιπρόεδρος στην αμερικανική ιστορία. Σύμφωνα με το σημείωμα που συνοδεύει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η συνέντευξη δόθηκε δύο ημέρες πριν βγει στη δημοσιεύματα το πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα, ο οποίος χαρακτήρισε τον Μπάιντεν «ηλικιωμένο ξεχασιάρη». Ωστόσο, δεν παύει να εγείρει ερωτήματα για το αν έχει ήδη «ανοίξει» η κουβέντα στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος για αντικατάστασή του 81χρονου ηγέτη.

Η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον Μπάιντεν, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορίες, γιατί οι ένορκοι θα τον αντιμετώπιζαν ως έναν «καλοπροαίρετο, ηλικιωμένο άντρα με κακή μνήμη». Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε σφόδρα στο πόρισμα, τονίζοντας ότι ο ειδικός εισαγγελέας ανέκρινε τον Τζο Μπάιντεν όταν ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν υπό πίεση, μία ημέρα τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς έκανε το τρομοκρατικό χτύπημα ενάντια στο Ισραήλ.

Η Χάρις έσπευσε να υπερασπιστεί τον Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας το πόρισμα ως «πολιτικά υποκινούμενο». Η ίδια, πάντως, έχει ήδη αναλάβει αυξημένα καθήκοντα στην προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του και έχει επικεντρωθεί σε θέματα, όπως η άμβλωση, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This