Τρεις φορές έβρισε ο Μπάιντεν τον Νετανιάχου σε τηλεφώνημα!

Must Read

Σε μία από τις δυσκολότερες φάσεις φαίνεται πως εισέρχεται η σχέση του Τζο Μπάιντεν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων του πολέμου στη Γάζα και της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής τραγωδίας στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το NBC Νews, η δυσαρέσκεια του Αμερικανού προέδρου για τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα ενισχύεται διαρκώς, με τον Μπάιντεν να έχει χάσει την υπομονή του με την αδιάλλακτη στάση του Νετανιάχου, εκστομίζοντας μάλιστα υβριστικές εκφράσεις εναντίον του.

Ο Τζο Μπάιντεν θεωρεί τον Ισραηλινό ηγέτη το βασικότερο εμπόδιο για την επίτευξη ανακωχής στην εμπόλεμη ζώνη. Οπως αποκαλύπτει το αμερικανικό μέσο, σε τουλάχιστον τρεις πρόσφατες περιπτώσεις ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου «μ@λ@κ@», είδηση που επιβεβαιώνουν συνεργάτες του που γνωρίζουν το παρασκήνιο των επικοινωνιών μεταξύ των δύο ηγετών.

Η εκτίμηση του NBC

Το NBC Νews εκτιμά ότι η ωμότητα των ιδιωτικών, αφιλτράριστων σκέψεων του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού να αλλάξει τακτική στη Γάζα, με τη σχέση τους πιθανώς να πλησιάζει σε ένα επικίνδυνο σημείο καμπής.

Ερωτηθείς, πάντως, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία της είδησης, αρκούμενος στη δήλωση ότι οι δύο ηγέτες έχουν μια διαχρονική σχέση σεβασμού με κοινά σημεία και διαφωνίες.

Την ανησυχία του για τις πρωτοβουλίες του Ισραήλ στη Γάζα εξέφρασε από τη δική του πλευρά και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δήλωσε πως το Ισραήλ θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά προτού αναλάβει περαιτέρω δράση στη Ράφα.

Την ίδια στιγμή, η γαλλική «Le Monde» φέρνει στο φως της δημοσιότητας σχέδιο των ΗΠΑ και της Γαλλίας για διπλωματική λύση ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη εκεχειρίας και στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This