Άκαρπες οι συνομιλίες για ανακωχή στη Γάζα: Διαλύονται οι διαπραγματεύσεις;

Αναχωρεί η αντιπροσωπεία του Ισραήλ

Must Read

Δεν είναι ευχάριστα τα μηνύματα από τη συνάντηση που είχαν στο Κάιρο οι διαπραγματευτές σχετικά με την κήρυξη ανακωχής στη ΓάζαΗ ισραηλινή αντιπροσωπεία που είχε επιφορτιστεί να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις επέστρεψε στο Τελ Αβίβ. 

 

 

Την ίδια ώρα, οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών και ισραηλινών ΜΜΕ, με φόντο την επαπειλούμενη ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, ύστατο καταφύγιο περίπου ενάμισι εκατομμυρίου εκτοπισμένων Παλαιστινίων. Οι αντιπροσωπείες του Κατάρ, της Αιγύπτου, των ΗΠΑ και του Ισραήλ συμφώνησαν οι συνομιλίες να παραταθούν για ακόμη τρεις ημέρες, ανέφερε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγή της στην αιγυπτιακή κυβέρνηση. Θα συνεχιστούν σε χαμηλότερο επίπεδο, κατά το δημοσίευμα. Η εφημερίδα Times of Israel έκανε επίσης λόγο περί παράτασης των συνομιλιών. Η Αίγυπτος, που παραδοσιακά διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, υποδέχθηκε χθες τους διευθυντές των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και του Ισραήλ, καθώς και τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Κατάρ, για συνομιλίες σχετικά με την κήρυξη νέας ανακωχής, που θα επέτρεπε την απελευθέρωση ομήρων στα χέρια μαχητών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τι αναφέρουν τα Ισραηλινά ΜΜΕ

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ιδίως οι ψηφιακές εκδόσεις των εφημερίδων Jerusalem Post και Times of Israel, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην επιστροφή της ισραηλινής αντιπροσωπείας, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Η αντιπροσωπεία βρισκόταν «στον δρόμο της επιστροφής από το Κάιρο», ανέφερε πηγή της Times of Israel στο γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν ΝετανιάχουΟι συνομιλίες ανάμεσα στον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς, τον αρχηγό της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα, τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Άμπντελ Ραχμάν αλ Θάνι και αιγύπτιους αξιωματούχους ήταν «θετικές» και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των «τριών προσεχών ημερών», μετέδωσε νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Καχέρα, που θεωρείται γενικά πως έχει δεσμούς με την αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών, επικαλούμενο «ανώτερο αιγύπτιο αξιωματούχο». Από την πλευρά της η Χαμάς είναι «ανοικτή στην ιδέα να συζητηθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να τερματιστεί η επίθεση και ο πόλεμος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχός της, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Η Χαμάς και τα άλλα παλαιστινιακά κινήματα αναμένουν τα αποτελέσματα των συνομιλιών του Καΐρου», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This