Μια αγάπη (ξανα)γεννιέται ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου – Με τιμές η υποδοχή Ερντογάν από τον Αλ Σίσι

Θαλάσσιες ζώνες και πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας στην ατζέντα των συνομιλιών

Must Read

Νέα σελίδα στις σχέσεις ΤουρκίαςΑιγύπτου ανοίγει η επίσημη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την σύζυγό του Εμινέ στο Κάιρο, η πρώτη Τούρκου προέδρου έπειτα από 12 χρόνια. Της συνάντησης με τον ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, προηγήθηκε μια εντυπωσιακή υποδοχή στο αεροδρόμιο με όλες τις τιμές.

 

Κατά την συνάντηση Ερντογάν – Αλ Σίσι στο προεδρικό μέγαρο κυρίαρχο θέμα είναι η ενεργειακή εξίσωση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.

 Επιπλέον, σημαντικό ζήτημα και για τις δύο πλευρές είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο που διεξάγεται στην Λωρίδα της Γάζας και η ανθρωπιστική κρίση. Άγκυρα και Κάιρο αντιτίθενται σθεναρά στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου. Η κυβέρνηση Αλ Σίσι εκφράζει βαθύτατες ανησυχίες για ενδεχόμενη απομάκρυνση χιλιάδων αμάχων με κατεύθυνση την Αίγυπτο και για τον λόγο αυτόν έχει επανειλημμένως τονίσει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του IDF συνιστούν «κόκκινη γραμμή».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι πολύ πιθανή μια επίσκεψη του Ερντογάν στην συνοριακή διάβαση της Ράφα κατά την παραμονή του στην Αίγυπτο. Στις κοινές δηλώσεις με τον Αλ Σίσι οι δύο ηγέτες αναμένεται να απευθύνουν μήνυμα για την προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας και της κατάπαυσης του πυρός.

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This